Omsetningsrekord i helgen!

Feste Brygge og Nærkjøp i Nordhordland har utvidet bryggen med 50 meter, og det har vist seg å være en positiv investering etter ”tidenes” solskinnshelg på Vestlandet.

Det er tydelig at båt og hyttefolk har nytt sommerhelgen, og på Vestlandet kan familien som driver og eier Feste Brygge og Nærkjøp, litt nord for Bergen i hovedleden, si seg godt fornøyd. Hans Jakob Valle forteller til Baatsans.no at med 100 meter brygge, i tillegg til flytebryggen, ble det plass til mange flere båter, og det slo positivt ut på omsetningen. Mye Båtglede og de fleste var sulten på is og annet leskelig i solskinnsværet.
 
Det har vært helt utrolig ler Hans Jakob, som merker at båtfolket har investert i utenbords motorer. Det har rent inn med båter hele helgen. Fredag hadde han fulle tanker med bensin, og alle de 6000 literne ble utsolgt, så lørdag måtte han få ny påfylling. I dag søndag er det 1000 liter igjen etter lørdagens fylling, så i morgen tidlig er det tankbil på plass igjen.
 
Selv har han tatt permisjon fra hovedjobben som bussjåfør i sommer for å hjelpe kone og sønn i butikken. Hans Jakob og konen Wenche har drevet butikken og bryggen i over 30 år. Med tiden skal sønnen Andreas overta, og de har mange planer for fremtiden. 
 
Etter kommunens ønske har de fått laget ny reguleringsplan, og i den ønsker de blant annet mer flytebrygge og båthotell. Med dette på plass kan de få fulltidsarbeidsplass for minst en mann til. Kommunen har ikke godkjent planen enda, og nå har de svart at de skal komme på ”synfaring”. Valle er lettere oppgitt over at det skal ta så lang tid. Se på kommuner som Os og Austevoll, de får jo alt til.
 
Å drive ”butikk” på en slik plass er veldig kjekt ,men sesongene varierer. Vi var litt bekymret for den nye investeringen på forsommeren, men nå har det vist seg at det var smart. Vi har hatt en utrolig pågang, og ble tom for det meste av varer lørdag. Så da måtte han inn til Bergen for å ta ut mer. I dag søndag er han utsolgt for nesten alt av drikke, kun litt RedBull igjen, ler han, men det er utrolig kjekt med så godt besøk.
 
Når vi spør om hva som driver han, eller hva som er det kjekkeste med jobben, forteller han at det er alle de hyggelige kundene vi møter, fra hele landet og utlandet. Det verste er at du aldri har fri på slike fine sommerdager, smiler han. Ferie tar de til høsten og vinteren. Da har de 14 dager på Kanariøyene og 14 dager i Thailand.
 
På Feste trives alle som kommer innom, og Baatsans.no møter flere båtfolk som forteller at de alltid må stoppe her, for vertskapet er så hyggelige. Alltid smilende og hjelpsomme, en god atmosfære. I tillegg til butikk har de slipp med båtplasser for hyttefolket, og de har i flere år leid ut leiligheter over butikken. Der er det stort sett Tyske hobby fiskere som leier. 
 
Familien er avhengig  av at båt og hyttefolket i området bruker dem, siden lokalbefolkningen ikke er like flink å bruke nærbutikken sin, og det er jo litt synd. Men noen flotte solskinnsdager på sommeren og eventyrlig båttrafikk kan familien se lyst på fremtiden og heldigvis for det. Vi trenger alle bryggene med lokal handel langs kysten som vi har igjen. 
 
Vil du følge dem kan du besøke facebook siden deres her