2019-08-01-6452c79b2857fba060abb860fc24bf5fefc505d8 (Bilde fra Risør Trebåtfestival) Her Victor Norman, festivalsjef Kari-Anne Røisland og ordføreren i Risør, Per Kristian Lunden

Trebåtfestivalen i Risør 2019!

Så er helgen kommet for dem som setter pris på kystliv, kystkultur, vakre trebåter, regatta og til å oppleve mye godt tradisjonshåndverk.

I dag åpnet ordføreren i Risør, Per Kristian Lunden, Trebåtfestivalen i byen. Igjen er vågen fylt av verdens vakreste trebåter, både stort og smått. De har et innholdsrikt program, og ekstra spennende blir det å følge med på Prosjektet ”Englandsfarere – 80 år etter”. 
  
-Med spesielt fokus på Sørlandet og sjektene, ønsker de å hedre menneskene som deltok i overfartene som gikk fra Norge 1940-41 til Storbritannia under 2. verdenskrig. Vel 100 personer i 20 sivile båter, bl.a. sjekter, utførte denne flukten i perioden. 
“Englandsfarere – 80 år etter” skal gjøre samme turen i 2020, 80 år etter Norge ble okkupert, for å gjøre deres historie kjent. Overfarten skal gjøres i en tresjekte på ca. 23 fot. Grunnbesetningen på denne sjekta vil være Jarle Føreland, Erik Gran Kvaase og Geir Tony Teigland.
 
Ordføreren sa i sin åpningstale at Trebåtfestivalen er Risørs nest viktigste merkevare etter selve trehusbyen Risør.  - Vi må passe på å bruke festivalen. Ikke minst må barn og ungdom engasjere seg i festivalen og jeg er veldig glad for at festivalens ungdoms-crew holder på for fullt. Det er også gledelig at unge mennesker gjerne vil bygge sin egen trepram. Jeg har forresten stilt spørsmålet i kommunens Barne- og ungdomsråd om når Risør er på sitt beste, og fikk svaret ”Sånn som under Trebåtfestivalen”. Festivalen er altså en viktig del av vår Risør-identitet.
 
Vil du vite mer om festivalen, påmeldte båter og programmet for helgen, kan du besøke nettsiden deres her.