OS – Gjestehavn og OsFest!

Juli har vært helt fantastisk og forhåpentligvis blir august like fin for festivaler som arrangeres langs kysten i sommerens siste måned.

Til helgen arrangeres OsFest for syvende gang, med mange gode artister på plakaten. Fredag kommer Sondre Justad, Smash Into Pieces og kl.00:30 går Stage Dolls på scenen. Lørdag er det Admiral P som er den store favoritten for mange. Det blir også flere spennende debatter og innlegg under festivaldagene.
 
Dette er en sentrumsnær festival, som er lett å komme til fra sjøveien. Etter at den store moloen ble bygget, i tillegg til flere bølgedempere ligger man godt i le for Bjørnafjorden. Dette medfører at havnen blir mye mer attraktiv å bruke for båtfolket.  Os har ca 500 bryggemeter, med tilgang til strøm, internett, vaskerom og dusj/wc for de besøkende i båt. På begge sider av havnen.
 
Os har også fått flere nye restauranter, sammen med mer etablerte. Vi kan virkelig anbefale en tur innom Havnechefen for et godt måltid. Vi smakte på fiskesuppen, som er en av de bedre vi har smakt. Du kan også bestille take awey om du vil ha det litt lettvint ombord.
 
Tar du båtturen til Os, er det mye å ta seg til, også for ungdom og barn. Helt nede ved bryggen er det satt opp en pumptrack som har blitt veldig populær. Å hoppe fra bruen er også noe ungdommen liker på varme sommerdager. 
 
Os har lange tradisjoner innen båtbygging, så en tur innom Oselver verkstedet er virkelig en opplevelse for dem som er interessert i kystkultur.
 
Havnen har mange oppgraderinger og besøker du siden deres, er det flere web kamera slik at du ser om det er plass. De bruker appen GOMarina for betaling, noe som gjør det svært enkelt for båtbrukeren.