2019-09-10-37b63feae77d19b280405d959f1ec5b1167497da Totalt er det 11 km med båter, her fra dag 1.. fuktig..

Yachting Festival Cannes er åpnet

Det ble ikke en solskinnsåpning dag 1, men skikkelig Vestlandsvær med regn og atter regn. Heldigvis kortvarig, så i morgen skal solen skinne på alle båtene igjen.

Ikke alle tar det like tungt at værgudene ikke var på lag, for da blir det bedre plass på bryggene og alle pressekonferansene inne er fulle. 
 
Årets messe arrangeres for 42 gang, og de forventer mer enn 51 000 besøkende fra hele verden i dagene fra 10 – 15 september. Det er 550 båter i størrelsen fra 10 til 65 meters lengde. Det er 135 verdenspremierer fra 33 ulike land og totalt er 210 verft representert.
 
Nytt på årets messe er at mer enn 100 seilbåter av typene ens- og flerskrogs blir flyttet til havnen Port Canto (hvor alle brukt yachtene har pleid å ligge), som gjør havnen til den største flytende seilbåtmessen i verden for nye båter.
 
Dette medfører at enda flere motoriserte fritidsbåter og yachter får plass i havnen Vieux Port.  
 
Fra første dag, kan vi allerede merke trenden som også har nådd båtbransjen- Ordet bærekraftig, og respekt for planeten og miljøet .. Flere og flere verft og motorprodusenter snakker nå om miljø. Det preger hele bransjen og alle ønsker å bidra med både gjenbruk og energi. Det å etterlate seg mindre fotspor er blitt utfordrende men essensielt for bransjen.
 
Verftene og designerne må kunne tilby mer økovennlig utstyr som; kork dekk, resirkulert og annet treverk som kan erstatte Burmese teak. Plastflaske og plast i innredning blir erstattet og skrogformen blir gjerne mer hydrodynamisk og motorene mer miljøvennlig for å etterkomme strenge internasjonale krav. Det går sent mener mange, men det går fremover.
 
Baatsans.no er representert på messen og vil formidle nyheter fra årets messe.