Håper bygg 4 kommer til Skandinavia

Nyheten Dolceriva ble lansert i Cannes og er et smykke Miriam Lefdal hos Dreamline Yacht gjerne ser får hjemmehavn i våre farvann.

Baatsans.no møter Miriam Lefdal på Ferretti standen i Cannes. Hun forteller at firmaet deres, Dreamline Yacht, nettopp har signert kontrakt som eneimportør for hele Sverige også.   - Så helt usannsynlig er det ikke at vi får se en Dolceriva i fremtiden, kommenterer hun.
 
Miriam Lefdal er et smilende, positiv og frisk pust i en mannsdominert bransje. Hun  stortrives og er en uredd Nordfjordeiding som står rakrygget blant noen av verdens rikeste kunder. Men det er ikke noe ”primadonna” nykker hos henne, hun tar like gjerne vaskekluten frem og tar en båtvask. 
 
God service er alfa omega, og den gode servicen hun yter var det selveste poplegenden Sting som fikk erfare. Dreamline Yacht driver også Charter, og der er hun både kaptein, serveringsdame og bartender. Da hun pyntet lugarene med blomster og Champagne lot popstjernen seg imponere og tok bilder av henne, som han sendte til toppledelsen i Ferretti Group. 
 
Tydelig imponert over denne jordnære jenten fra Vestlandet, ble hun ropt opp på scenen under forhandlermøtet, hvorpå ledelsen roste innsatsen hennes. Kjempemorsomt, ler Miriam, som ikke visste noe om dette før på forhandlermøtet.
 
De hadde forhåndsvisning av nyhetene til Ferretti gruppen i Monaco før de kom til Cannes. Der hadde de med seg noen spennende kunder, og var på privatkonsert med Lionel Richie, sammen med 300 gjester. Det var helt fantastisk kan hun bekrefte.
 
Ferretti gruppen står serker enn noen gang, forteller hun, og de fortsetter sin finansielle vekst. I Cannes var  de med 24 båter, alt fra 27 fot og opp til 70 meter. Her er et brand for alle i øvre prisklasse; Riva, for dem som liker eksklusivitet, Ferretti som er mer praktiske bobåter, og Persing som har fokus på fart.
 
Dolceriva, som vi ser på i dag, er 48 fot med ren luksus fra innerst til ytterst. Prisen starter på ca 14,5 millioner og kommer da i 3 versjoner. Du kan velge mellom 1 dobbel lugar og en mannskapslugar, eller to doble lugarer, og en dobbel med ekstra lagringsrom. Den har alt av utstyr i cockpit, salong og pantry. Motorisert med 2 x D13 1000 hk, på akslinger. Båten veier 21 tonn og gjør 40 knop.
 
Den leveres med Gyrostabilisator, og seakeeping. Miriam forteller at det fungere fantastisk bra, og du får det på neste alle båtene i dag, helt ned til 30 fot. Det tar ca 86% av all krengning. 
 
Ellers for Dreamline Yacht har året så langt vært strålende, og spesielt på Charter biten har de lykkes godt. Firmaturer, bryllup og jubileum blir gjerne feiret på fjorden ombord i en av yachtene i charterflåten deres. De litt mindre båtene er det turister som ønsker en sightseeingtur på fjorden, for å se Oslo fra sjøsiden. Da står hun gjerne ved roret selv.
 
I sesong er det veldig hektisk, men gøy. I juli har de hatt så å si daglige turer med Riva Italia, og noen ganger 2 for dagen.  Det har også vært full fart på Aqua Riva 33 og Riva 44, nå i august. Da er det gjerne turer på  2- 3 timer turister ønsker. De samarbeid med de store hotellene, og det er kunder i High end marked som vil en tur ut i eksklusive fine båter. 
 
Et voksende marked for dem, forteller hun, og forstår godt det; - vi har jo verdens fineste kystlinje og ingenting er finere enn å være på sjøen, avslutter hun.
 
Se bildeserien i toppen fra Dolceriva
 
Teknisk:
Motor: Volvo D13 – 1000 hk
Lendge: 14,92 m
Bredde: 4,26
Dybde: 1,48
Vekt: 21,4 tonn
Drivstofftank: 1800 l
Vanntank: 310 l
Maks fart: 40 knop
Marsjfart 35 knop
 
Dreamline Yachts forhandler båtmerkene  Ferretti, Pershing, Riva, Mochi Craft og Custom Line, som alle ligger under Ferretti Group