Nye Beneteau Swift Trawler 41

Den norske importøren Kragstad har hatt suksess med den moderne Swift serien til det Franske verftet, og at det nå kom en ny trawler mellom 35 og 44 passet veldig bra.

Baatsans.no møter Torben Kragstad på Beneteau sin stand i Cannes. Her vises flere nyheter fra gruppen, men spesielt Swift Trawler 41 har mye å by på, mener Kragstad.
 
- Dette er en flott familie båt, som alle kan føle seg trygge i. Sjøegenskapene er ekstremt gode, forteller Kragstad, og de har virkelig fått testet båtene på leveringsturer langs hele Norske kysten. Han forteller også om tilbakemeldinger fra kunder, som bekrefter dette.
 
Båten kommer i to versjoner, en sedan og en flybridge. Den vi er ombord i er flybridge versjonen.  Den er meget stor, så her får man plass til alt en behøver av vannsport utstyr, alt fra kajakk eller sup, til lettbåt. Videre er det wetbar, sittegruppe og oversiktlig førerposisjon.
 
Inne i selve båten er det store sidevinduer som gir alle i salongen god utsikt, og det er flere fine soner i båten. Salongen kan omgjøres til dobbel soveplass, og med en gardin som trekkes hele veien rundt for skjerming. Pantry er ut mot akterdekk, så det er lett å servere gjester både ute og inne. Pantry har fullversjon av kjøl/fryseskap, og ellers alt man behøver for kokkelering. 
 
Hoved- førerplassen er som på de andre modellene i serien, men med et nytt smart førersete, som kan integreres til salongen. Stort ratt, direkte utgang på styrbordside ut mot sidedekk via en skyvedør. Som gjør det lett å manøvrere båten alene. Under dekk mangler det heller ikke noe. Stor dobbelkabin i baug, separat dusj og toalett rom, og to kabiner på babord og styrbord side, en med enkel og en med to sengeplasser. 
 
Akterdekket har integrert sittebenk, med et solid bord som lett kan stues vekk i eget rom tilpasset spesielt for dette bordet. Stor lagringsplass og motor mer midtstilt i båten gir meget god balanse i båten.
 
Dette er en ideell turbåt for norske forhold mener Kragstad, og båten har en svært konkurransedyktig pris. Standard båt starter på € 359 180 (eks mva), så her får du mye båt for pengene.
 
Teknisk:
Total Lengde 13,43 m
Bredde 4,20 m 
Vekt 11 040 kg
Drivstofftank 1170 l
Vanntank 400 l
Motoralternativer: Volvo Penta 2 x D4 270 hk eller 300 hk - Maks fart 22 knop
CE B8/C10 /D10
 
Se bildeserie i toppen