Skutefest i Rosendal

23-25 august ble det arrangert skutefest i Rosendal for 3dje gang. Denne helgen var det feiring og dåp av nyrestaurerte Galeas Gurine som var i fokus.

Skuta har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1875 da den først ble bygd og sjøsatt i Rosendal. 
 
Gurine ble opprinnelig bygget for nordlandsfart og var en klassisk Hardangerjakt på vel 60 fot. I 2011 kom skuta tilbake til Rosendal for å bli restaurert. 8 år og 42.000 dugnadstimer tok det før båten var tilbakeført til den stand den nå er i. Gurine ble sjøsatt 16 juni 2019. Les mer om Gurines historie på www.gurine.no
 
På dåpsdagen lørdag 24.08 møtte bygdefolk fra fjern og nær opp til den høytidelige dåpen. Helge Jordal framførte «Terje Vigen» fra taket på Gurine - med stor innlevelse – og uten manus. En imponerende prestasjon!
 
Vi fikk en kort prat med en av ildsjelene bak Gurine; Anders Jordal (ikke i slekt med navnebror Helge J). Han kunne fortelle at noe av hensikten med dåpen og folkefesten var å få samle inn mere penger til å fullføre gjenoppbyggingen av Gurine. En del detaljer gjenstår enda, og han fortalte fornøyd at arrangementet og innsamlingen hadde vært en stor suksess!
 
Vi ønsker Gurine lykke til og god tur i ny drakt langs vår langstrakte kyst.
 
 
Tekst og foto: haugsengfoto.no