2019-09-24-f48ae3629791dcdaeedee012f14bf66a79969e22 Halvparten av gruppens omsetning er innenfor Marine, forteller Administrerende direktør Per-Anton Vinje

To store aktører innen marine og MC fusjonerer

Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap. Fordelene er mange for leverandører, ansatte, forhandlere og sluttkunder

1. januar 2020 smelter de to motorselskapene sammen til Kellox. Selskapene har til nå hatt felles ledelse og de samme personene i begge styrene.
 
 – Strukturen med to selskaper er unødvendig komplisert, ressurskrevende og ineffektivt for våre leverandører, forhandlere og oss selv. Derfor har vi besluttet å fusjonere Loxkel inn i Kellox, sier Per-Anton Vinje som i dag er administrerende direktør i begge selskapene i en pressemelding.
 
Både Kellox og Loxkel distribuerer ulike merker av motorsykler, båter og båtmotorer, samt utstyr. Marine-delen av Kellox og Loxkel står for rundt halvparten av omsetningen. I det norske markedet har de en markedsandel på 16-18 prosent innenfor marinesegmentet.
 
Kellox er Europas eldste Honda-distributør, og den japanske produsenten er verdens største motorprodusent. I fjor omsatte Kellox og Loxkel for 310 millioner kroner totalt, med et driftsresultat på 12,5 millioner kroner. 
 
– For oss som selger båter og motorer blir det mye enklere å forholde seg til ett firma istedenfor to. Det forenkler også veldig for våre kunder som skal søke etter produkter på nett. Vi ønsker dette hjertelig velkommen, sier Olav Eriksen som er daglig leder i Skjebergkilens Marina AS. 
 
– For oss er denne sammenslåingen veldig positiv, og den vil forenkle hverdagen vår betydelig, forteller Aagot Almestrand som er daglig leder i MC Huset Nydal AS. De selger blant annet motorsykler og scootere fra Honda, Vespa, Piaggio og Aprilia. Nå kan de snart forholde seg til en felles importør for disse merkene. 
 
Fusjonen medfører ingen endringer når det gjelder personell eller produktutvalg. Alle ansatte overføres til Kellox. Samtlige forpliktelser og garantier som i dag ligger i Loxkel vil bli videreført og ivaretatt av Kellox fra 1. januar. 
 
Til neste år er det 70 år siden grunnleggeren Kjell Hox startet import og salg av motordeler. 
– Det skal bli stor feiring, og ikke minst nye web-sider, lover Per-Anton Vinje.