Ny Nordkapp Gran Coupe 905!

Frydenbø Marine, distributør av båt og motor, hadde flere gode nyheter å vise frem i Svensk farvann, men ikke uventet tok den anerkjente Norske båtdesigneren Espen Thorup mye av oppmerksomheten.

Først fikk Frydenbøs forhandlere en høytidelig avduking i Strømstad av den største båten Nordkapp noensinne har produsert. Deretter kunne skandinavisk båtpresse gjennomgå båten sammen med designeren. Prosessen er ofte like spennende for designeren, fra signaturen er satt på tegningene, til faktisk fysisk se og kjøre produktet etter flere års utvikling. 
 
Thorup har i flere år vært hoved designer for Nordkapp båtene, og han har satt sitt tydelige preg på dem, i samarbeid med verftet. Gran Coupe 905 er intet unntak, og blir nok en båt mange vil drømme om å eie. Båten er full av Thorup detaljer, og han er strålende fornøy med verftet som leverer en så flott finish og produkt. 
 
- Det har vært viktig for oss å skape noe eget, og ikke kopiere noen andre, forteller han, og han mener det var på tide at også Nordkapp kom med en båt med fremover vinduer. 
 
Han forteller videre at samarbeidet mellom verftet og ham selv fungerer veldig bra, og nå har han selv vært ute å kjørt båten i flere dager for første gang. - Prototypen fungerer akkurat som han hadde forventet, kanskje bedre. 
 
Skroget har 22 grader, med noen løsninger som er Thorup sine. Med 2 x 300 hk Evinrude outboard går den nærmer 60 knop. Dette er meget bra mener designeren, for en båt som veier så pass mye (men skal ikke i salg med det alternativet). Setter du på en påhengsmotor med 300 hestekrefter, går den i imponerende 40 knop.  Ønsker du enda mer kraft er båten også godkjent for opp til 2x200 hk
 
Et tydelig lettdrevet skrog, som også går meget godt i sjøen og trenger ikke veldig mye trim. Båten vil ganske sikkert appellere til den litt mer drevne båtfører, som vet hva han skal ha, forteller Thorup. Og det leverer vi her innpakket i en Nordkapp, smiler han fornøy.
 
Gran Coupe 905 er den første Nordkapp båten med tak. Den kommer i 2 versjoner, enten med takluker, eller en elektrisk takluke fra Ertec. Det er to skyvedører, en akter og en på styrbordside ut fra førerposisjonen. På akterdekket kan den komme uten akterbenker, eller med. Velger du med sittebenker kan de lett fjernes slik at båten kan benyttes til fiske eller andre vannsport aktiviteter. 
 
I salongen kan du omgjøre sittegruppe til dobbel soveplass, du finner også pantry under sittebenk. Førerposisjonen er oversiktlig og ryddig. Du ser godt i alle retninger, sitter høyt, med lett aksess til sidedekk. Under dekk er det en romslig dobbelkøye, og en enkeltkøye på BB side. 
På SB side er et stort baderom for denne klassen. 
 
Du kan lett ta en ferie, eller en lengre fisketur i denne båten, som kanskje kommer i flere versjoner etter hvert. Men dette er en helårsbåt man godt kan trives i…
 
TEKNISK: 
Lengde: 9,12 m
Bredde: 2,98 m
Vekt uten motor: 2550 kg
Vekt med motor: 3070 kg
Drivstofftank: 309 l
Sitteplasser: 8 personer
Sengeplasser: 5
Anbefalt motor: fra 300 hk til 2x200 hk

Se bildeserie på toppen