2019-09-30-8d947c8517484df791d96282b0b186d0a584ef4f Foto Evoy, her testes Evoy I

Frydenbø Marine og Evoy inngår samarbeid om miljøvennlig fremdrift

Florøbaserte Evoy har fått stor oppmerksomhet for sin hurtiggående el – båt satsning og utforsker nå et samarbeid med Frydenbø Marine gjennom deres partnere I proffmarkedet.

Frydenbø Marine er solid etablert i den marine bransjen med sterke merkevarer på båt og motor til både fritids- og proffmarked. Vi ønsker å være en innovativ partner i bransjen og evaluerer også ulike muligheter for utvikling av nye båtmodeller og fremdriftsløsninger, og setter samtidig en ambisjon om å bidra til en bærekraftig utvikling i bransjen. Vi har fulgt Evoys utvikling det siste året, og er imponert over hvor langt de har kommet på kort tid med utvikling av sin teknologi og lansering av Evoy1 med el- fremdrift, sier konserndirektør i Frydenbø Marine, Tor Christian Bringedal, i en pressemelding. 

Frydenbø Marine distribuerer Evinrude, Sting og Zodiac i det Skandinaviske markedet. De ble også annonsert tidligere i år at Frydenbø Marine ble maritetseier i Nordkapp Boats og at båtfabrikken Mirage Boats i Polen. - For   Evoy er det viktig å finne solide partnere som kan bidra til å utvikle Evoys AS videre, sier gründer og CEO i Evoy, Leif A Stavøstrand.

Evoy AS henter komponenter fra ulike land til sin miljøvennlige båt. I sommer var det selveste statsministeren som fikk døpe den første versjonen, Evoy l. Senest på torsdag ble det offisielt at de vant gründerkonkurranse ”100 pitches” i regi av DNB NXT. 

- Vi ønsker å knytte til oss kompetanse og erfaring på elektrifisering på båt og motor i både proffmarkedet og fritidsbåtsegmentet, og vi ser store muligheter i et fremtidig samarbeid med Evoy, utfyller Bringedal