Eksempel til etterfølgelse

Sammen har fire gutter fra Rogaland, i alderen 11-12 år, fått en seilbåt på deling mot at de tar vedlikeholdet på båten.

Det er pappa Flemming Brun Henriksen (medeier i båtfirmaet Shift Marine) som tok initiativ til at guttene skulle få en båt på deling. Han kom over båten, en Firling, via en bekjent. Da kom minnene om hans egen første båt, som nettopp var en Firling. Båten han kjøpte for konfirmasjonspengene, og hadde mye glede av. Nå håper han å rekruttere flere entusiastiske seilere
 
Da sønnen Flemming Andre og naboguttene, Axel, Patrick og Embrik fikk tilbud om båt, var de alle med. Men det er viktig at guttene forstår at båt er mer enn en tur på fjorden, men at de ser at vår- og høsts puss også er en del av båtholdet. Dermed måtte guttene undertegne en kontrakt om at de skal ta seg av vedlikeholdet.
 
Guttene er kjempe ”giret”, og har tatt sine første 6 nautiske mil (med motor), men pappa Flemming skal trene med dem i vinter slik at de blir god til å seile båten.
 
En god idé som helt sikkert flere kunne vært med på, for å rekruttere barn og ungdom til båtlivet, og det behøver ikke koste all verden, forteller Flemming.
 
Firling 24 ble tegnet av båtkonstruktør Linge. Dette var en Norsk produsent som blant annet laget
følgende seilbåter: Lærling, Yngling, Firling, Soling og Willing.
 
Båten er 24 fot og er ca 2,3 meter bred og den er bygget i ca år 1975.
 
Båten har to benker + 1 forpigg der det er soveplasser til totalt 4 personer.