En fantastisk ryddefest!

Nok engang har høstens ”fineste” ryddeaksjon funnet sted i Smedasundet, og ny rekord med hele 74 dykkere og nærmere 50 dugnads personer på land.

Åge Wee forteller til Baatsans.no, at dette er en helt fantastisk ryddefest. Han er en av hovedpersonene bak dugnaden, som i dag heter Aware Smedasundet og er i regi av Slettaa Dykkerklubb Haugalandet. Dette er den niende gangen de rydder.
 
Ca 1000 meter er ryddet på de årene de har holdt på, og årets dykk resulterte i 5.5 tonn. Wee forteller at det er helt utrolig å se hvordan faunaen har total forandret seg. Nå ligger det fin skjellsand over bunnen, og vi ser flyndre, kamskjell hummer og rognkjeks, for å nevne noe. 
 
Fra klokken 10 om morgningen den fastsatte lørdagen til klokken 14, er det dykkere i sjøen som plukker opp søppel. På land er det også mange som gjøre en fantastisk innsats, før det blir premieutdeling og en heldig vinner av en eksklusiv Norsk design klokke fra produsenten Bruvik.
 
Flere i næringslivet er med å støtte prosjektet og dugnaden,  og det ble servert suppe i teltet sør på kaien, sponset av Brasseri Brakstad etter dykket. 
 
Rydde aksjonen trekker mange folk til byens indre led, hvor gjestebryggen i Haugesund er. Gjennom årene har folk kastet det mest utrolige utfor kaien, men med mer fokus på plast og avfall i Havet, håper vi at folk har blitt mer oppmerksom på at sjøen ikke er en ”søppelbøtte”.