2019-10-31-dfb001f83885b1f36ea9148f27a7a40a42885aa6 Yamarin Cross 62 Bow Rider passer godt som både pendel- og fritidsbruk

Båtdelingstjenesten Skipperis kommer til Norge!

Skipperi City Boats, som er en båtdelingstjeneste, ble første gang lansert i Finland i 2019, men allerede til neste år ekspanderer de med flere havner i Stockholm og Oslo.

Skipperi, Yamaha Motor Europe og Inha Bruk har inngått en samarbeidsavtale hvor Inha Bruk, produsent av Yamarin og Cross- båtene skal levere 120 nye båter til Skipperi for sesongen 2020. 
 
Ulike båtmerker og modeller har vært testet for tjenesten gjennom 2019 sesongen. Brukernes erfaringer og respons av Yamarins Cross modeller med aluminiums skrog var veldig positive. Spesielt var bowrider modellene populær og holdt seg svært godt etter bruk.
 
Flere båtførere etterspurte båter med muligheten til overnatting, og for å møte dette behovet kommer de med Yamarin 63 Day Cruiser til neste år, forteller Skipperis VD Kristian Raij
 
Båtdeling i mer Urbane områder øker i popularitet og dette kan medføre en endring i båtbransjen, hva som er brukerens behov og vurderinger og hva som kan fungere best. Delingsøkonomien og felles bruk av båter vokser og vi vil aktivt være med i forandringen forteller Juha Lehtola, VD for Inha Bruk, som produserer Yamarin- og Cross båtene.
 
De planlagte nye hjemmehavnene for båtene er i Stockholm, hvor det blir minst 3 havner. Oslo sine hjemmehavner blir bestemt i løpet av våren 2020.
 
Takket være Yamahas og Yamarins produktutviklingssamarbeid kan vi neste sommer tilby et mye enklere system for å bruke tjenesten. Byenes innstilling til tjenesten er også svært positiv. Den oppleves som en viktig attraksjon for byen med tanke på innbyggernes trivsel og nærturismen, forteller Kristian Raij

Skipperi sørger for båtenes vedlikehold, service, forsikringer og tilgjengelighet. Neste sommer er det altså enklere og smidigere enn noensinne å komme seg på sjøen. Dessuten får medlemmene elektronisk undervisningsmateriell og praktisk undervisning om båtlivet, slik at det skal være så lett som mulig å starte med båtliv som en hobby.