2019-11-15-06d5ed28f1785747bff78e2e86e41effa69b5a0d Her er noen Julepyntet, bildet er fra marinaen i Solheimsviken i 2018

Julebåt Parade i Bergen tar helt av

Kjell Arne Steinsvik opprettet Eventet «Julebåtparade til Vågen» på facebook sammen med noen kamerater som også bor i båt.. Nå er over 1800 interessert.

Det hele startet for noen år siden da de som bor i båt, i Solheimsviken, begynte å pynte båtene sine helt enkelt. Vi tar lyslenker opp i masten og litt rundt rekkene, forteller Steinsvik til Baatsans.no. 
 
Men i fjor var det en av båtene som tok helt av med pyntingen, forteller han, og de gikk sammen fra Solheimsviken til Bryggen i Bergen og fikk mye oppmerksomhet. Dette kom opp igjen en kveld, sammen med kamerater på Marineholmen. 
 
- Hva om vi oppretter et event på facebook, for dem som ønsker å være med så kan vi gå sammen?
De opprettet Eventet og la ut følgende tekst: 
Båter fra Solheimsviken og Marineholmen marina kjører julebåtparade fra Puddefjorden til Vågen.
 
Pynt båten din med så mye bling-bling og julestemning som mulig, og bli med i konvoien! Vi drar ut på 18-åpningen på Småpudden og er i Vågen ca 18.30.
 
Ja, vi tenkte at det blir vel en 4-5 båter fra marinaen der vi ligger, men der tok vi feil. Etter vi la det ut har det gått viralt, og nå vokser interessen. 98 sier de skal og hele 1800 er interessert, ler han.   
 
I dag er det godt over 50 båter som ligger fast i Solheimsviken og på Marineholmen, og de i marinaene har et veldig godt miljø. Selv har Steinsvik bodd i båten, en Beneteau 41, i 10 år sammen med konen Kristine Nygård, og han kunne aldri tenkt seg å bli «landkrabbe» igjen. De har vært på langtur, men siden 2016 har de bodd fast i Solheimsviken.
 
Nå håper vi på «Amerikanske» tilstander når det gjelder pynting. I USA elsker de å pynte båtene sine og gå i konvoi. Kanskje kan vi skape en ny tradisjon her i Bergen?
 
Uansett er dette helt uformelt og jo flere jo gøyere, og tenk for et flott syn det blir når båtene kommer inn julepyntet på Vågen.
 
Her kan du hente inspirasjon til å pynte båten din: