2019-11-19-eb29af56d6bddae911f5c7461e9d52ff72bc9528 Kommer i to farger, og med fjernkontroll

U-Safe vant årets Dame pris!

I dag åpner verdens største båtutstyrsmesse, Mets i Amsterdam. Som alltid starter dagen med å dele ut prisen for beste maritime innovasjon, og i år ble det en fjernstyrt redningsbøye med propell.

U SAFE® sitt ny utviklede system er en automatisk redningsbøye som blir fremover drevet med en fjernkontroll.  Bøyen er designet for å være rask og presis "en flytende robot" som man kaster over bord for å redde personer som har falt i vannet. Med sin unike design og evne til å operere uansett når den kastes i vannet, vil U SAFE® komme til personen i nød på kortest mulig tid.
 
Den har et U-formet «skrog» med to elektriske turbiner. Turbinene er designet slik at enheten fungerer uavhengig av hvilken side som er oppe når den kastes i vannet.
Betjeningen er enkel og intuitiv, og kan opereres uten at du må sette deg selv eller fartøyene i fare.
 
Juryens begrunnelse til hovedvinneren var:
I år var det nok en vanskelig finaleomgang der minst tre av kategorievinnerne kunne gjort krav på den samlede DAME-prisen. Gjennom fasen med diskusjoner fant juryen sin oppmerksomhet stadig mer trukket til den smarte designutførelsen, innovasjonen og de sikkerhetsmessige konsekvensene til U SAFE. Dette er en gjenoppfinnelse av den tradisjonelle livreddende ringen, men nå automatisk fremdrevet og fjernstyrt.
 
 U SAFE har en robust og veldig ren design, og kan brukes fra båt eller land. Den oppnår en hastighet på opptil 15 km/t, og har en varighet på 30 minutter. 
 
Produktet inneholder jetdrev, og fornuftig store, stive gripehåndtak, samt et lett-tilgjengelig-u-formet område å svømme inn i. 
 
Den 13 kg konstruksjonen kan brukes på større fritidsbåter og superyachter, men den har åpenbare bredere bruksområder også for de som driver båthavner, båtverft og andre fasiliteter ved sjøsiden.
 
Se video: