2020-01-24-a9c3de18ac09258b17ed63b7eb0f21ce39c4d0a4 (tv) Sølve Refsnes hos Norske Saga Boats ombord i premierebåten deres, sammen med båt kameratene, Hallgeir Kråkenes og Kristoffer Hjellestad

Guttetur til Düsseldorf!

De er ikke alene om å ha tradisjon for noen dager på Båtmessen Boot i januar kameratgjengen vi traff på Norske Saga sin stand.

Kristoffer Hjellestad og Hallgeir Kråkenes koser seg med å gå rundt på messen. Drømme litt og snakke med forhandlere og produsenter. De er ekte båtfolk og bruker båtene sine hele året, med familien. To av kameratene har Viknes og en i Bavaria seilbåt, og de elsker uthavner, bålpanne og en liten snaps. Bålpannen må ha inngravert navnet til båten, ler de, det er svært viktig.
 
Helgene tilbringes rundt Austevoll og ellers øyene rundt Bergen. Når påsken kommer drar de gjerne til Silda litt nord for Måløy og områdene rundt som Knutholmen. Da må vi innom Carolas spa, ler Kråkenes. Den er bare helt rå. Først solte vi oss på sandstranden og deretter ned i boblebadet, unger og alt synes det var helt fantastisk. 
 
For en av kameratene startet båtlivet med at de faktisk ønsket en hytte ved sjøen, ca 1 time fra Bergen. Budsjettet var på rundt 3 mill. Men det var umulig å oppdrive en hytte ved sjøen til den prisen, selv om vi var to timer unna Bergen. Da begynte vi å leke med tanken om båt, og ja båt ble det og vi angrer ikke et sekund. Vi elsker å være på sjøen
 
Når jeg spør om de tenker på ny båt, er alle litt lur i blikket. Tja... kanskje, denne var jo veldig fin, samtykker kameratene. Båten vi er ombord i er premierebåten til Norske Saga – 385, ja kanskje blir det en Saga neste gang.. samtykker de..
 
- Nyheten! - konstaterer de, er akkurat en båt etter deres smak.