Princess yachts tok med seg byggeprosessen til BOOT!

Når båtmodellene til det engelske verftet skapes, bygges alle båtene i fullskala 1:1 i finerplater før de settes i produksjon. For å vise frem denne metoden så har Princess yachts fraktet mock-up av nyheten X95 «superfly» fra verftet i Plymouth til messen boot Düsseldorf.

Princess har lansert en ny serie - X, og første ut er X95 «Super fly», en yacht på 29 meter. Bygg nr 1 blir sjøsatt i disse dager og vi kan glede oss til de første bildene som forhåpentligvis kommer om ikke så altfor lenge. Imens så vil mock-up’en av X95 gi oss et inntrykk av det enorme volumet og løsningene. 
 
Båtsans fikk en rundtur guidet av Petter Mork Knudsen hos Princess West Norway forhandleren, som kunne fortelle at alle modellene til Princess blir bygget på denne måten. Fra de minste til de største. 
 
Hele båten / yachten blir først bygget i fullskala 1:1, før den går i produksjon. Dette gjør de for å få den rette følelsen på hvor god plass det faktisk blir. Designeren kommer innom og sjekker om det skal foretas endringer, eller om det er slik som ønsket. 
En dør, bredden på baderommet, høyde, salongen, pantry, fullskala seng i lugarene, og hvor vinduene kommer. Ja, alt er teste til for å se at det fungerer optimalt. 
 
Det forlenger gjerne utviklingsprosessen noe, men det er svært viktig for produsenten at alt blir riktig, og spesielt moro er det å se sluttresultatet, hvor likt det faktisk blir til Mock-Up’en.
 
Bli med inn i Mock-Up’en i bildeserie i toppen