Ny Saga 385 med Norges premiere!

Direkte fra verdenspremiere i Düsseldorf kommer 60 års jubilanten med sin nye Saga 385, båten som overtar fra 365, har fått forlenget vannlinje og andre justeringer som har gitt fart i salget.

Omsetningen til 60 års jubilanten var opp 30% i 2019, forteller den Norske Båtbyggeren Sølve Refsnes hos Saga Boats, til Båtsans i Düsseldorf. Han var representert sammen med far, Idar Refsnes og de var begge meget fornøyd med båtsalget. Spesielt har det vært litt mer eksportsalg, forteller Sølve. På eksport er det spesielt Sverige, Danmark og Tyskland som handler mest hos den Norske Båtbyggeren fra Selje.
 
Det som er nytt på båten, som er en videreutvikling av den som het 365, forteller Sølve er; Båten er blitt 60 cm lengre, og det er i akterenden. Den har fått større badeplattform, med forlenget vannlinje. Forlenget vannlinje gir mer løft bak og lettere drift i lav fart, og man får enda større stuverom under dekk. Skroget går bak hele veien under plattformen. Med den store badeplattformen er det også muligheter for å ha en vannscooter. De har også fått integrert og skjult ankervinsj i badeplattformen.
 
Nede under dekk er det spesielt forkabinen som har fått bedre plass og større seng, som man vel se av bildeserien i toppen.
 
Sølve forteller at de har solgt ganske mange allerede, 7 stk. - Det har løftet salget ganske mye på denne modellen, at vi gjorde disse endringene. Den første gikk til Fosnavåg, og den andre gikk til Holland, tredje til Danmark og den fjerde til Molde, ler han. Så de er spredd litt rundt alle steder. Vi har også solgt den i åpen versjon, for den kommer også som åpen, forteller han videre. Det var en i Stockholm, som ønsket den.
 
Nå er de klar for å vise båten under båtmessen "Dra til Sjøs" som starter førstkommende torsdag, på stand til deres lokale forhandler, Bergen Marine.
 
TEKNISKE SPESIFIKASJONER
Maks lengde: 11,3
Bredde:         3,5
Dybde:           1,2m
Vekt:          7.000 kg
Krusing fart: 15-25 knots
Skrogtype Semi-planing
Motor alt:         Volvo Penta D6 330-435 HPS V-gear
Dieseltank: 600 L
Vanntank: 300 L
CE-Kategori: B
Produsert: I Norge