2011-07-13-e8d6751dd0e8022a0c4f2e6e9fcb7194677d9fbf Princess mottar miljøpris for alle modellene, på bilde er V56

Princess mottar prestisjetung miljøpris!

Princess Yacht ble det første store britiske verftet som mottar prisen ”Rina Green Plus (Y)” for hele deres produktserie. Både V klassen og Flybridge båtene fra 42 til 85 fot.

Prisen gir en uavhengig bekreftelse og godkjennelse på miljøvennligheten fra klassifiserings forbundet RINA og gis til hver individuelle modell som bedømmes for sin miljøvennlighet.

De strenge testene undersøker alle aspekter til fartøyet som motor, el systemer til byggmateriell og kvalitet på de ansatte. Princess er det første merke som oppfyller alle kravene og kan dokumentere fartøyets fullstendige prosess.

Princess viser også vei når det gjelder ansvar i henhold til båtbygging ved å bli sertifisert ISO14001 i 2010, ved å redusere innvirkning på miljøet. Dette betyr en streng og årevis bedriftskontroll i hele byggeprosessen aktiviteter som; produkter og service, materialer som brukes, lyd og utslipp, til energi besparelse og avfalls fjerning.

De store miljømessige tiltakene hos veftet og i produksjonen er bruk av injeksjon teknologi, det er en lukket støpeprosess som nærmest helt eliminerer utslipp av forurensende stoffer på arbeidsplassen og i lokal miljøet. Denne avanserte teknologien øker kvaliteten på skroget, letter vekten som igjen reduserer dieselforbruket.

Chris Gates, Administrerende direktør hos Princess Yachts forteller i pressemeldingen; ”Vi er veldig glad for å motta denne anerkjennelsen for våre produkter, og den komplimenterer den nylige mottatte sertifiseringen vi fikk for produksjonsprosessen vår. For Princess er utvikling og miljømessige hensyn en prosess som går hånd i hånd til fordel for våre kunder, våre ansatte og lokalsamfunn. Dette er en bekreftelse på at vi er ledende innen vårt marked.