STOR “JULI” SALAT MED MAKRELL I TOMAT!

Kjøkkensjef Vitali fra Knutholmen gir ”snadder” mat til båtfolket. Oppskriften med makrell i tomat på en helt ny måte. Full av vitaminer er dette en salat / smørbrød, som kan minne om en skikkelig Svensk smørgås. Vel verd en test.

Handleliste:
4 nypoteter
1 hjertesalat
4 tomater
1 bunt persille
4 sukkererter
carpers
grovkornet sennep
2 skiver økologisk rugbrød
2 hvitløk
god olivenolje
noen svarte oliven
soltørket tomat
1 lemon
2 ss godt smør
1-2 bokser makrell i tomat

Kok nypotetene, bruk dem lune eller kalde.

Hakk litt hvitløk og fres i stekepanne sammen med smør, forsiktig så ikke hvitløken blir brun eller brent. Vend skivene forsiktig i stekepannen legg opp på tallerken og tørk av litt overflødig smør. 

Lag en sennepsdressing av en halv kopp grovsennep, god olivenolje, hakket hvitløk, karpers og tilsett litt syre ved å presse lemon over. Smak til med grovt salt og kvernet pepper. Smør litt av dressingen på skivene (resten blandes i salaten) og legg på hjertesalat.

Skjær tomat, poteter, sukkererter i båter og bland sammen i en bolle. Åpne tomatboksen og ta vare på noe av tomatsausen. Hakk makrellen i biter og bland sammen i salatbollen. Bland i ferdighakket soltørket tomat og svarte oliven.

Lag en dressing av tomatsausen, bland i god olivenolje, hakket persille og finhakket hvitløk (kan bruke ferske urter av flere sorter) press litt lemon over.

Da er du klar til å anrette ”smørgåsen” her legger man hjertesalat, poteter og salatblandingen på toppen. Pynt med litt urter.

Fersk “juli “salat er klar! Start dine motorer og ta en fin tur inn i de dype Norske fjorder og blir du plutselig sulten kan du lett tilberede en salat med Makrell i tomat. Den vil gi deg kraftfull energi i sommer. Håper det smaker med ønske om god sommer fra Vitali.