Astra & Trym i Ryfylket.

Astra er en Viknes 880 og Trym en NB 870. De hyggelige rederne av båtene er familiene Berit og Jan Andersen i Asta og Beate og Rune Tveit i Trym. De har fast plass i båtforeningen Io i Meland kommune.

Tid til en prat har denne blide gjengen, som har planer om en tøff tur neste dag. Vi var her i fjor for å gå opp på Preikestolen, noe vi gjorde, men den dagen var det tåke så vi så ingen ting, sier Jan. Beate forteller at det var en flott tur og de gleder seg til i morgen, for da skal de gå turen igjen. Veldig praktisk at bussen stopper her på kaien og tar oss opp til Preikestolen fjellstue, så går vi videre til Preikestolen.

Trives dere i denne havnen? Ja, her er stille og rolig sier Jan, det eneste han tripper litt etter nå er internett tilgang. Jeg har ringt kommunen, som drifter havnen, de prøver å finne ut av det nå. Ellers har havnen det meste av fasiliteter og kort vei til kafe, senter og butikker. Den ene butikken kjører varene ned til båtene, som en del av servicen.

Hvor lenge ferierer dere i båten om sommeren? Vi er stort sett ute i 3 uker, forteller Jan. Nå har vi hatt en uke og 14 dager igjen, smiler han bredt. Og god grunn til å smile har han, når vi forteller at tåken ligger i Bergen og her sitter de i bar overkropp og nyter sol i herlig sommervarme.
I Utgangspunktet var vi 5 båter som gikk sammen, to valgte å gå inn Hardangerfjorden og en var ferdig med ferien og dro hjem og vi to valgte Ryfylke i år.

Har dere en favoritthavn, neeei trekker Jan på spørsmålet, men fruen er veldig gald i Husnes og jeg synes også Våge på Tysnes er blitt veldig fin med nye bølgebrytere. Vi synes mange havner er fine og med godt reisefølge, fint vær og blikk stille fjorder kan det ikke bli bedre.

Vi takker for praten og ønsker dem god ferie videre.

Båtsans har oppdatert havnen og ønsker du mer info se på Båtsans Havner