2011-08-11-8cd1bf1afb404e3d68bfc04f50d37e815ad7ae1f Nydelig ekseplar. Seksæring en båt normalt med tre par årer. Også kalt treroing eller seksring

Oselvarverkstaden fikk prisen Årets båt!

Under trebåtfestivalen i Risør, 4.-7. august, fikk Oselververkstaden den gjeve prisen. Juryen som bestod av Ted Hansich, Ole Jacob Broch, Erling Storm og Atle Knutsen, har hatt i oppgave å finne kandidater og kåre vinnere til prisene Årets båt og Årets stand, samt tre priser til restaurerte båter.

Prisen Årets båt skal i første rekke gå til en nybygd trebåt. Vinnerbåten er bygd av Maik Riebort, som jobber ved oselvaverkstaden.
Prisen gikk til både oselvaren som båt og til båten vi hadde utstilt. Juryen hadde fokus på måten byggetradisjonene er tatt vare på, men vi hadde aldri vunnet prisen om ikke båten vi hadde utstilt hadde vært et fint eksemplar, seier Lien, til midtsiden.no. Les intervju med Lien hos midtsiden.no

Besøk Oselververkstaden samt opplev kyskultur. Lørdag 13. august, da er den offisielle åpningen av Kystsogevekene 2011, i Osøyro. Dag Lindebjerg vil stå for åpningen.
 
Åpningsarrangementet er lagt til den tradisjonsrike Oselvarfestivalen, og Oselvarane vil kunne både sees og heies fram. På sjøen blir det konkurranse med Oselvarar. Muligens blir det anledning til å komme seg en tur utpå i den nylagde seksæringen frå Oselvarverkstaden.

På land blir det utdrag frå folkeoperaen HavFest, om Guri Kunna, kystens lunefulle gudinne som skal gifta seg med et menneske! I Guris eige rike møter planen motstand hos både Brefolk, Havfolk og Gurifolk. Operaen er laga til åpninga av det nye kulturhuset Oseana. Les mer om Kystogveke.

Båtsans gratulerer med prisen