Havsportveka – garantert kommet for å bli!

Båtsans tok turen til Mastrevik i Austrheim kommune for å ta en nærmere kikk på kystens svar av ekstremsportveka på Voss. Arrangørledelsen, med Odd Arne Blindheim i spissen, har all grunn til å være fornøyd.

Sammenligning med ekstremsportveka er ikke Blindheim helt enig i. Vår målsetning er å ha større bredde, vi er også mer familieorientert, ikke bare ekstremsport. Vi har 23 ulike aktiviteter, som omgjort i øvelser blir 120. Alle aktivitetene og kursene har vært fulltegnet og vi regner med at så langt (lørdag) har det vært 6.500 innom havsportveka. Fredagens Beach Party var en stor suksess og lørdag var det Irsk aften med Andrea Rice, musikktalentet som er en ekte norgesvenn og har allerede en stor lokal tilhengerskare i Austrheim.

Noen av aktivitetene i løpet av dagene har vært; seilkurs for damer, fartsfull rafting i trange sund blant holmer og skjær, 3 timers introduksjonskurs i kiting, vannscooter/jetski og organisert fridykking.
En annen populær aktivitet er Stand Up Paddling (SUP), eller brettpadling på Norsk. Her var over 20 brett tilgengelig. Havsportveka var blant de aller første arrangementene i Norge som hadde SUP på programmet. I år hadde de både kurs, demoer og konkurranser.

Nybegynnerkurs i windsurfing har vært et av de mest populære aktivitetene på Havsportveka de to første årene, også i år ble det fullt. Jolleseiling og kajakk samt helikoptersafari som bare kostet 400 – 500 kroner gjorde sitt til at helikopteret knapt nok stod på bakken.

Blindheim forteller at det er noe for alle på programmet, også for de mer ekstreme. Vi har padlemaraton som går fra Utvær til Austrheim, fra Norges vestligste punkt på Utvær til Norges vestligste fastlandspunkt ved Vardetangen.  Breddegraden i Vardetangen 4’56’’43’182 er også symbol i Havsportvekas logo.

Ønsker du å vite mer om havsportveka, besøk deres webside og gjør deg klar til neste år, for i følge Blindheim er havsportveka kommet for å bli!