2011-08-15-dd8023cc0f1fe301109f74e9ee39839d2a4ea24f Bilde fra bedriftsbesøk i mai

Askeladden flytter all produksjon til Polen.

Det er i år 100 år siden Askeladden-eventyret startet. All produksjon av det som i flere år har vært Norges mest solgte båt, blir nå flyttet til Model Art i Ostroda i Polen.

Båtsans var på bedriftsbesøk i fabrikken på Hagavik tidligere i år og så frem til å presentere en av Norges mest moderne og imponerende båt produksjoner. Det er ikke uten grunn vi synes det er leit å lese nyheten fra www.midtsiden.no i dag.

– Det har vært en tung dag. Jeg er selv veldig skuffet over at vi ikke finner det forsvarlig å drive produksjonen videre på norsk jord.
– Men det har vært godt å få gå gjennom dette sammen med alle ansatte, først i ledergruppen, så med tillitsvalgte og til slutt på allmannamøtet klokken 12 i dag. De ansatte viser overraskende stor forståelse for situasjonen, forteller Askvik til midtsiden.

Videre fortelles det at administrasjonen og utvaglet blir værende. Selv om salget av mindre båter er lavere enn hva produsentene hadde håpet på blir hele varespekteret videreført ved fabrikken i Polen.
– Også administrasjonen blir som før, kanskje redusert med en stilling eller to. Men vi kommer fremdeles til å sitte med rundt 12 ansatte i kontorene ved fabrikken og ta hand om både produktutvikling, markedsføring, salg og ettermarked, forteller Askvik videre til midtsiden.

Askeladden Boats har planer om å lansere nye modeller både i september og november i år og i mars og september 2012.

Les reportasjen i sin helhet på www.midtsiden.no