Selje gjestehavn ved Stadthavet!

Selje gjestehavn er den nordvestligste havnen i Sogn & Fjordane. Skal man videre til Møre & Romsdal med båt må man rundt Stadt. Selje er siste havn før Storhavet, eller første havn etter, om man vil.

Det er noe helt spesielt med Selje, naturen, stranden og Stadtlandet- som er så mektig på grunn av naturen. Man ser rett vest i havet og det er utallige turmuligheter, severdigheter og kunstatlier som er verd et besøk.

Den mest kjente severdighet er en liten båttur unna. Selje kloster med helgenruiner har tradisjon for spennende fortellinger. Ruinene er av et benediktinerkloster grunnlagt omlag år 1100. Klosteret var ett av de første bispeseta i Norge. Hele anlegget er komplett med klosterkirke, tårn, andre klosterbygninger, indre og ytre kirkegårdsmur, ytre klostermur, klosterhage og beitemarker, samt helgenanlegget i fjellsiden med Mikaelskirken og Sunnivakirken.

Om ikke historie frister, finnes en flott sandstrand, gode fiskemuligheter, cafe og restauranter i gang avstand fra båthavnen. Spesielt mange av typen Saga båter vil du se i havnen, da den populære Norske båten produseres her. Mange Saga kunder legger ruten om Selje i sommerferie, innbefattet litt service og vedlikehold.
 

Se mer om havnen under Båtsans Havner.