Pensjonistene i Husnes Båtlag!

Denne muntre gjengen er en av hovedårsakene til at gjestehavnen på Husnes er blitt havnen båtturistene besøker igjen og igjen. Havnen er også kåret til Årets havn og får mye hederlig omtale fra gjester som har vært på besøk.

Havnesjefen Roald Eikeset, som selv kommer fra Bremanger, har funnet sin plass. Her i båthavnen ligger hans Saga 26 foter. Hvor går du helst da? Har du en favoritt havn? Nei, men jeg må innrømme at jeg går mest Nordover.  Blant pensjonistene i båtlaget er det ikke alle som har båt, men medlemskapet beholder de. Vi trives her, alltid noen å snakke med, en hjelpende hånd eller godt lag.

Havnen er tipp topp, og har alt av fasiliteter. Når du kommer til Husnes mellom kl.8:30 og 16:30 er det havnevertene som tar imot deg og viser vei til en av de rundt 100 gjesteplassene som er tilgjengelig. En båtturist som virkelig har funnet seg til rette er en 87 åring fra Bergen, han hadde 17 liggedøgn hos oss i år og det er rekord, forteller Eikeset.

Her får du ferske rundstykker og avisen i båten om morgenen. Havnen er spesielt tilpasset familier som gjerne liker litt aktivitet, samt ro om kvelden. Vi har grillområder, men ingen restaurant i havnen. Det gjør sitt til at det er rolig stort sett rundt kl. 23:00. Ellers har vi strandvollybane, golfbane, utleie av sykler og kajakker. Man kan også gå til senteret på Husnes eller vente på bussen som har sine faste stopp ved båthavnen.

Båtturismen er svært viktig for oss og båtfolket legger igjen mye på senteret. Vi er litt forundret over at andre steder ikke gjør det samme. Noen kommuner er dårlige på havner, selv med gode muligheter. Her hos oss bærer det seg veldig godt.

Blir dere ikke lei av å sitte her? Neeeeeeei, den eneste dagen vi ikke er her, er på Julaften, det er alltid noe å ta seg til og hyggelige folk å prate med. Havnen er vel en av de mest moderne med webkamera osv. Ja, men ikke alle er like begeistret flirer de, for fruen hjemme kan følge med og det er ikke like populært. 

Med glimt i øyet hos ”karene” ser vi godt hvorfor båtfolket kommer igjen.

Les mer om havnen på Båtsans havner.