2011-08-24-1a8a479c50fdbaf37d1aa1b5d5e6f0146ee81aaa Handelstanden Glesvær får besøk av flere gode norske artister under årets festival

"Godbiter" på årets Periferifestivalen 2011

Periferifestivalen 26 - 27 august, er en av sommerens siste festivalbegivenheter på Vestlandet. I havgapet sørvest på Sotra ligger Glesvær, og hit kommer ”gobiter” som BigBang, Morten Abel, Bernhoft og Susanne Sundfør, bare for å nevne noen.

Det er femte året festivalen gjennomføres og fjordårets festival hadde 3500 besøkende. Årets festival har 2000 utlagte billetter.

Selve festivalområdet ligger på den gamle Handelsstanden i sjøkanten, så konsertene kan nytes fra et nøst, et svaberg eller fra egen båt.

God mat med ”Smak av kysten” blir også en del av festivalen. Sotra fiskeindustri i Porsvika i Sund kommune leverer laks til festivalmenyen, og de tok seieren hjem med beste røykelaks i NM i røykt og gravet laks 2011!  I konkurranse med 34 andre lakseprodusenter var det laksen sør på Sotra som fikk den høyeste utmerkingen av fagdommarene på Aqua Nor-fiskerimessen i Trondheim. Årets festivalmeny er utarbeidet i samarbeid med SMAK AV KYSTEN, som er et nettverk av utvalgte spisesteder som har vilje og evne til å satse på sjømat.

Les mer på festivalens egen webside  Periferifestivalen.