Nyhet Skibsplast 555 Open!

Norges eldste fritidsbåtbygger, Skibsplast, lanserer nå en praktisk og brukervennlig dagsturbåt: 555 Open. Nykommeren er bygget for det enkle båtlivet, og er optimalisert for late solskinnsdager, vannsport, fiske og frakt. Båten har sin premierevisning på ”Båter i Sjøen” messen i Sandvika fra torsdag 1. september.

I en pressemelding fra Skibsplast i dag, torsdag 25. august 2011 får vi følgende opplysninger om enda en spennende nyhet i "Småbåt/landstedsbåt klassen.

Hva bruker småbåtfolket båtene sine til? Det er spørsmålet som ligger til grunn for utviklingen av nyheten 555 Open. Svarene er klare: De aller fleste med båter i denne størrelsen drar sjelden på overnattingstur, men heller på dagsturer når solen skinner og forholdene er gode. Dessuten vil båtfolket ha praktiske og lettholdte båter – uten at dette skal gå på bekostning av komforten.

Dermed har 555 Open blitt en båt for småbåteiere flest: Nykommeren på 18 fot har nemlig et stuerom i stedet for overnattingsplass under fordekket, noe som gir båten stor cockpit i forhold til båtlengden. 555 Open blir i så måte en rendyrket dagsturbåt med mye dørkareal.

NB! Se den ferske videopressemeldingen om Skibsplast 555 Open her: Båtsans båter.

Enklere båthold
555 Open er designmessig en krysning mellom søsterbåten 555 VS og den populære forgjengeren 500 CL (1994-2005), og har i så måte en original interiørløsning med mange fordeler: For det første sitter passasjerene og båtføreren dypt og godt beskyttet mot sjø som i en vanlig daycruiser. For det andre får man svært god stueplass, ikke minst under fordekket, og en stor cockpit med gode seter betyr dessuten bra komfort for alle om bord. Og sist men ikke minst: 555 Open er en ujålete og robust båt som leveres uten kalesje. Her er det bare å dra over setetrekkene, og den selvdrenerende båten kan forlates ved brygga.

 – Vi merker at kundene våre ønsker et stadig lettere båtliv uten for mye plunder, rengjøring og vedlikehold. I så måte er 555 Open et produkt av tiden, en båt som tilfredsstiller de aller fleste småbåteieres behov både hva gjelder bruk, komfort og pris, sier daglig leder i Skibsplast, Rune Skibsrud. 

Velkjørende
555 Open har arvet et trygt og velkjørende skrog fra Skibsplast 555 VS. Båten er bygget for motorisering mellom 75 og 135 hk, og gjør rundt 28 knop med 80 hk Mercury firetakt, en motor båten håndterer utmerket. Toppfarten er over 40 knop med 135 hk på hekken.
Med teaklaminat i dørken som standard leveres Skibsplast 555 Open fra kr. 240 000.

Tekniske data
Lengde: 5,55 m
Bredde: 2,20 m
Største høyde: 1,70 m
Motor: 75-135 hk
CE-kategori: C
Ant. Pers.: 7
Pris: ca. 240 000 kroner (80 hk)

www.skibsplast.no