2011-08-29-f43c3ad2b09873f7744616763cb6ff507ba53715 Absolute 43 fly, ble lasert på Dussedorf-messen i vinter å vises for første gang i Norge. Lite bilde, daglig leder i Italmarin, Petter Nystrøm.

Fornying er nøkkelen til suksess!

Ikke alle i båtbransjen opplever et tregt marked for tiden: Italmarin AS i Drammen har merket en økning i salget av nye og brukte båter mellom to og fem millioner kroner. Nå stiller Azimut, Atlantis og Absolute-importøren med fem båter over 40 fot under ”Båter i Sjøen” messen 1-4. september.

De dyreste selger best!
– Fornying er nøkkelen til suksess i dagens båtmarked, mener daglig leder i Italmarin, Petter Nystrøm, i en pressemelding til ”Båter i sjøen”.
 
Som NRK meldte i sin nyhetssak om båtmarkedet nylig (se innslaget her: NRK) opplever småbåtprodusentene stillere tider enn ventet foran årets messehøydepunkt, ”Båter i Sjøen 2011”. Båtfolket har blitt skremt av økonomiske nedgangstider, og selv om renta er spådd lav i lang tid fremover, er kjøpelysten begrenset – i hvert fall for båter mellom 20-30 fot. For når man passerer to millioner kroner, er kjøperne tilbake, ifølge Italmarins daglige leder, Petter Nystrøm.

– Vi merker en pågang både på nye og brukte båter i millionklassen. De som har midler til rådighet vet de kan gjøre gode kjøp i et presset bruktmarked, og de fleste av våre kunder viser seg å ha penger på bok, forteller den autoriserte bruktbåtmegleren.

Nyheter viktig
Nyheter og nylanseringer blir desto viktigere for produsentene når markedet generelt er tregt, – Trender og design er essensielt for mange båtkjøpere, og flere kjøper derfor nye båter fordi de ikke finner noe som tilfredsstiller dem i bruktmarkedet. Produsenter som evner å fornye seg fortløpende stiller derfor sterkere i kampen om storbåtkundene, mener Petter Nystrøm.

De tre A-ene 

På ”Båter i Sjøen 2011” i Sandvika stiller Italmarin AS med nyheter fra premium-produsentene Atlantis og Absolute: De to sportslige HT-søstrene Atlantis 44 med 2 x D6 370, og Atlantis 48 med strak aksling 2 x Cummins 600 hk, samt den voluminøse flybridgebåten Absolute 43 Fly med IPS 600. 
Fra verdens største luksusbåtgruppe, Azimut-Benetti, har importøren med seg Azimut 40 S med 2 x Cummins 480 og Azimut 47 Fly med 2 x CAT C9.