Buster fornyer modellene sine!

På båtmessen som åpner i morgen 1.sep. ”Båter i sjøen”, informerer Fiskars; at de fortsetter utviklingen av Finlands og Nordens mest populære båter med raske skritt. Fiskars viser den nye versjonen av den populære båten Buster XL. Pro-serien, som er utstyrt med midtkonsoll og aluminiumdørk.

Av seriens mindre fornyelser kan man nevne endringene på midtkonsollbåten Buster XXL Cabins årsmodell. Som nytt ekstrautstyr kan man få en utendørs styreterminal til akterdekket, som fiskerne har ønsket seg.

Buster XL: Seriens minste store båt fornyes

Buster XL, som har vært i serien siden 1992, går over i modellens tredje generasjon. XL er den minste av de store Busterne: båten har fått ros for sin kjørbarhet og er med sine egenskaper som toppmodellen Magnum i en mindre størrelse. Båten er på sitt beste på dagsturer og som forbindelsesbåt samt på fiske og i mange typer vannsport.

De mest synlige forandringene er gjort i cockpiten: takket være konsollene og døren imellom disse får man det like lunt under kalesjen bak i båten som i en båt med kabin. Døren er standardutstyr på den nye XL, kjørekalesje fås som ekstrautstyr.

Når forparten til den todelte kalesjen er oppe, forblir bakerste del i båten åpen, men likevel beskyttet for regn og sjøsprøyt. Kalesjen er lett å brette inn i den faste beholderen, hvor man også kan oppbevare båtshake og annet langt utstyr.

Akterdelen er planlagt med trinnkonstruksjon, som i de andre nye Buster-modellene har vist seg å være en praktisk løsning. Trinnene i akterdelen gjør det lettere å bevege seg, og de låsbare aluminiumsdekslene skjuler praktiske tau- og ankerrom og beskytter korken til drivstofftanken. Store badeplattformer og en stødig, stor sammenleggbar stige gjør det lett å gå opp av vannet.

Båtens lengde vokser 30 centimeter til hele 5,94 meter på grunn av akterkonstruksjonen, som gjør det så lett å bevege seg. Vekten er til tross for de nye konsollene og døren nesten den samme som før.
Løsningen på konsollene tilsvarer de ergonomiske konsollene som er utviklet for nye Magnum. Frontruten og dørens øvre del er av svært ripebestandig glass og dørens nedre del av støtsikkert plexiglass. Førerkonsollen har plass til en nedsenkbar skjerm på 8 tommer, og i tillegg er det på begge sider oppbevaringsplass som kan benyttes via sidedøren.

Nye Buster XL
Lengde 5,94 m
Bredde 2,17 m
Vekt 600 kg
Personantall 7
Motoreffekt 70-115 hk

Les mer om nyheter fra modelloppgraderingen til Fiskas, eller besøk deres stand Stand: A-13, 49 på ”Båter i Sjøen”.