Månedens gjest Kaptein på MS Nordnorge - Geir Arne Johannesen!

Vi er på telefon med en meget travel månedens gjest. Ingen ringere enn kaptein på MS Nordnorge, som ble kjendis over natten da hele Norge fulgt Hurtigruten minutt for minutt.

Det ble mye oppstuss etter Hurtigruten minutt for minutt, hva har vært det kjekkeste? Ja, det var en artig seanse, det ble jo mye mer oppstuss enn noen kunne tenke seg. Vi begynte å ane litt etter hvert som stadig flere og flere møtte opp jo lengre nord vi kom, men det er vanskelig å trekke frem en bestemt plass. Hvis jeg skal trekke frem en opplevelse som var spesielt artig blir det i Rørvik og Hurtigrutens dag hvor nærmere 3000 møtte opp på kaien. Det var også spesielt under selve seilasen å se folk på holmer og skjær, uansett tid på døgnet, som vinke med norske flagg.

Hvor lenge har du vært Kaptein på MS NordNorge? I to år, før den tid var jeg på MS Vesterålen. Jeg startet karrieren min på MS Vesterålen i byssen. Men fant fort ut at det å stå over grytene ikke var meg. Da begynte jeg utdannelsen som skipsmekaniker og har gått gradene. En liten tur på Royal Craibbean i år 2000, men av familiære årsaker måtte jeg hjem igjen. Så nå trives jeg godt på MS Nordnorge og har vel 20 gode år igjen.

Hvilken årstid er mest fascinerende å seile, synes du? Alle har sin sjarm, men jeg synes sommeren med midnattssolen kan være utrolig flott. Lyset og nordlyset er veldig spesielt, men en vinternatt kan også være flott.

Hvorfor ønsket du å bli sjømann og kaptein? Barnedrøm, eller?  Det ble naturlig for meg siden jeg har eldre brødre som var på sjøen og karrieren ble til etter hvert.

Hva er den beste opplevelsen du har hatt på sjøen? Det er så mange at det blir vanskelig å trekke frem en. Vi har gjester som kommer ombord som gjerne vil oppleve en god storm og vi har gjester som foretrekker en rolig sommer. Selv trives jeg best når det er rolig og vi kan nå alle anløpene våre.

Hva er den verste opplevelsen du har hatt på sjøen? Det var med MS Nordkapp for noen år siden like ved Antarktis vi fikk motorstans og drev på ett isfjell, det var litt ubehagelig, men det var aldri noen fare for gjestene om bord.

Har du noen gang vært sjøsyk? Ja, jeg blir sjøsyk, men ikke slik at jeg må kaste opp. Det verste er når det er stampesjø rett i mot, da kan også jeg kjenne det litt.

Er du for tunell ved Stadt? For mindre båter er det nok en fordel, men jeg har liten tro på at den blir så stor at Hurtigrunen kommer igjennom.

Hurtigruten er kjent for sin flotte mat, hva er din favoritt? Fisk er helt klart min favoritt både på Hurtigruten og hjemme.

Litt privat, hva liker du på fritiden? Cruise? Jeg trives godt med å reise, men også være sammen med familie og venner. Gå turer i naturen, men ellers er jeg glad i musikk og som tidligere band medlem i ungdommen prøver jeg å holde musikken ved like.

Har du egen båt? Jeg har en liten landstedsbåt som jeg deler, den tar jeg ut og fisker litt til med når jeg er hjemme, men bare så vi har til middagen hjemme.

Ellers ble det vel en del frierbrev til deg men du er gjerne opptatt? Geir Arne Johannesen ler lett, jo, det ble da noen og det er selvsagt moro med mye positive tilbakemeldinger, men jeg må nok skuffe.

Vi takker for at du tok deg tid til å være mnd gjest og jeg håper at en dag får jeg oppleve Hurtigruten minutt for minutt.