En av mange seilbåt nyheter!

Vi møter seilbåt entusiast Walter Davidsen ombord i seilbåten Jeanneau Sun Odyssey 379. Modellen hadde premiere på ”Båter i sjøen”. På de to første timene var allerede seks tilbud levert.

Davidsen forteller ivrig om at aldri før har så mange bedt om tilbud på så kort tid. Dette må bli bra, fortsetter han og Davidsen har vært med lenge. Hele 11 seilbåter har han handlet hos sin forhandler, Heitmann, som er importør til Norge av Jeanneau. Heitmann Marin er ingen liten importør og tidligere i år kunne de stolt dra i land prisen for verdens beste seilbåtforhandler av Jeanneau!

Walter Davidsen forteller videre at kona og han er ivrige seglere og har i alle år seilt, men siste båten de investerte i var en motorbåt. Vi måtte prøve, men etter en tur inn på Akerbrygge i går så vi på hverandre og sa, nei dette er ikke oss. Så nå må motorbåten selges og det blir igjen vind i seilene for oss.

Selve båten som Davidsen hjelper med å demonstrere, kan utstyres med to eller tre doble kabiner. Velger man to doble kabiner blir badet / wc- rommet betraktelig større. Pantryen er praktisk og lekker med en stor fryseboks. Skuffer samt gode lagringsrom er seilbåtprodusenter eksperter på og her går ikke mye plass til spille.

Sun Odyssey 379 kan leveres i flere varianter også i performance versjon, eller med selvslående fokk. Cockpit er utstyrt med to ratt, et til babord og et til styrbord side, da får man perfekt sikt fremover og spesielt for dem som velger kalesje over cockpit. Kartplotteren er plassert i en smart pod som lett kan justeres sideveis og i høyden. Uteplassen er som kjent en viktig plass ombord i seilbåter, også her er Jeanneau er intet unntak med sine gode løsninger. Les mer om båten hos Jeanneau.

Jeanneau Sun Odyssey 379 har allerede rukket å bli nominert til årets seilbåt i klassen for familieturseiliere.

Heitmann Marin, har etter det Båtsans kjenner til, hatt et fantastisk år så langt og messen "Båter i sjøen" gav ingen grunn til å henge med hodet. Her er det ikke ”vindstille”, selv om det var en nedgang på antall besøkende på årets høstmesse.