2011-09-29-6f227fbeff8128c831ba58664442729253ea214f 4 -tommers instrumentpanel og ny Duopropp-propell. Kilde Volvo Penta

Nyheter fra Volvo Penta

Noe av det Volvo Penta presentere som siste nytt for sesongen 2011-2012 er blant annet økt drivstoff sikkerhet. Vann i drivstoff er et vanlig problem som kan føre til alvorlige problemer for båtfolk.

Volvo Penta lanserer nå en ny indikator for vann i drivstoffet.
Den nye indikatoren er integrert i Volvo Pentas EVC system og båtføreren blir straks varsles om problemet med skjermen på kontroll posisjon. Sensoren registrerer vannet før det når motoren, noe som gjør det mulig å forebygge hendelser. Den nye sensoren for vann i drivstoffet er tilgjengelig for dieselmotorer, D3, D4 og D6 fra modellår  2012

Det blir også lansert en ny 4 tommers fargeskjerm.
Volvo Penta nye 4 tommers fargeskjerm blir et ekte informasjons senter for båten. Displayet kan vise motordata fra en eller to motorer, kjørecomputer og informasjon fra ulike sensorer, inkludert: ror, vanntemperatur og nivået i ferskvanns tanken. Menyene er svært enkle å navigere i og føreren kan velge hvilke data som skal vises og på hvilken måte. Nye 4-tommers skjermen har høy oppløsning og er veldig lett å lese, uansett lysforhold. 4-tommers skjerm passer Volvo Penta diesel og bensin motorer med EVC. Dette gir svært nøyaktig og pålitelig informasjon, og muligheten for fremtidige oppdateringer av skjermbildet med nye funksjoner. 4-tommers skjerm er for utenpåliggende eller innfelt montering. Den firkantede formen og de kompakte ytre målene gjør det lett å plassere på dashbordet.

Forbedret ytelse med nye Duoprop propeller
Volvo Penta lanserer nye Duoprop propeller laget av aluminium for DPS og OceanX stasjonen. Den nye IH-og I-propeller har en ny, patentert design med større blad for bedre grep i vannet. Resultatet er raskere akselerasjon og redusert risiko for kavitasjon under kjøring. Den nye designen er mulig takket være propeller er støpt, gir en høy tetthet av ensartet tekstur. IH-propeller, den spiralformede spline, en design introdusert på DPS og OceanX-drive modell 2012th.  Maksimal effekt er 220 hk med en dieselmotor og 225 med bensinmotor, er maksimal toppfart 38 knop.