Finske XO Boats inntar Vestlandet!

Frydenbø Båtsenter AS har blitt utpekt som forhandler av XO Boats – ”Hi End” finske aluminiumsbåter!

Som følge av at Evinrude importøren Fische Marine AS har inngått en distribusjonsavtale med XO Boats for Norge, var Frydenbø Båtsenter ønsket av Fische som salgssted for XO Boats i Hordaland og Sogn og Fjordane. Daglig leder, Vegard Helland hos Frydenbø Båtsenter, var med under testing av båtene ved Oscarsborg og har bare godord å si om båtene til Båtsans. Han forteller videre ”Nå ønsker vi også å nå ut til flere båtkunder i disse fylkene og lover at vi i løpet av vinteren kommer til å reise rundt i fylkene for at båtentusiaster skal få muligheten til å teste disse båtene som er beskrevet som FINSK FLYTENDE FERRARI!.  XO båtene passer godt inn med vår satsning på båt”.

Fische Marine kommenterer følgende:
 
”Med XO Boats ønsker vi ytterligere å styrke vår markedsposisjon, og som et ledd i dette har vi stilt høye krav til vårt forhandlernett – vi har bevist valgt tunge aktører som arbeider langsiktig og seriøst. Det har også vært avgjørende i vårt valg at de valgte forhandlerne er dyktige på verkstedsiden, slik at også ettermarkedet blir ivaretatt på beste måte”.

Vegar Helland forteller videre til Båtsans om båtene som kommer i Frydenbø Båtsenter’s sortiment fra begynnelsen av november.  XO har 5 ulike modeller, fra 20 fot til 27 fot. 24-foteren kan leveres som åpen båt eller som lukket med styrehus og 27 foteren er i lukket versjon.
En annen ”fiffi” detalj er at karbonfolien er utskiftbar, etter noen år med sort kan den skiftes til for eksempel rød og båten blir som ny igjen. XO Boats er kjøremaskiner av edleste merke, forteller Vegar, som sammen med resten av forhandlerne og en del fra båtpressen testet båtene.  Sjefredaktør Ingvar Johnsen fra bladet "Trygg på sjøen" lot ikke superlativene vente på seg. Sitat: Etter over 40 år ombord i raske båter var det godt å registrere at verden går videre. Finske XO, med aluminium skrog bygd med proffspesifikasjoner og plast innerskall får terningkast seks-både på kvalitet, finish og kjøreegenskaper. 

Vi har allerede solgt en båt, forteller Vegard, som gleder seg til å vise frem båten og virkelig få testet den i ekte Vestlandsk høstvær.

For å lese mer om XO Boats kan man besøke Fische Marine eller XO Boats.