2011-10-20-82ef28c96455b7f33eea9f29df8d821063e10a08 Åge Wee demostrerer AutoMooring

Norsk fortøyningssystem lanseres internasjonalt!

Wee Marine AS sin patenterte oppfinnelse, ”AutoMooring”, skal nå lanseres i utlandet.

Det automatiske fortøyningssystemet til Wee Marine AS, som har fått navnet ”AutoMooring”, har så langt fått en mottakelse i Norge som gjør at oppfinneren og produsenten Åge Wee tar produktet utenlands. Etter all oppmerksomheten fortøyningssystemet mottok på og etter lanseringen på ”Sjøen for Alle 2011,” ansees produktet interessant også for det store, internasjonale bryggemarkedet.
 
Sverige og Canada først
Wee Marine AS vil innen kort tid slippe sitt bryggesystem på det svenske markedet. Deretter står Canada for tur, denne gang i samarbeid med den kinesiske produsenten.
 
– Responsen har vært utrolig positiv, noe som gir oss stor tro på at dette systemet kan tilfredsstille båtfolk i ulike deler av verden, sier Åge Wee i Wee Marine AS.
 
– ”AutoMooring” kan tilpasses alle bryggesystemer, noe som gjør den attraktiv for bransjeaktører i andre deler av verden. Vi velger å gå internasjonalt fordi systemet passer bra uansett klima, maritime forhold og båtkultur, sier Åge Wee.
 
Se introduksjonsvideoen til ”AutoMooring” her: Youtube 
 
Enkel fortøyning
”AutoMooring” er et system der fortøyningslinene er montert fast i utriggeren med fjærbelastning, og sklir inn i rammeverket når de ikke er i bruk – mye i likhet med en støvsugerledning. Dermed ligger alt tauverk godt beskyttet etter at man har sluppet fortøyningen ved avgang. Når du returnerer til båtbrygga er det bare å trekke de fire tauene ut igjen, og båten fortøyes raskt og enkelt i båsen.