Italiensk design møter nordisk bruk!

Nye Absolute 40 Fly beviser at italienerne tenker mer ”nordisk” enn noen gang. Borte er det pompøse – inne er det praktiske og familievennlige.

Italmarin melder idag om følgende spennende nyhet fra Absolute:

Absolute 40 Fly, som nylig ble avduket på Cannes Boat Show, viser at nye impulser har hatt innvirkning på Absolutes designavdeling. Dette er et frisk bidrag til en stadig voksende 40-fots klasse som de fleste ledende storbåtprodusentene i Europa satser på for tiden. Absolute jobber på sin side aktivt for å befeste seg som det mest familievennlige allværsalternativet, noe 40 Fly bærer tydelig preg av. 
 
Passer for Norden
Absolute 40 Fly er en båt som balanserer fint mellom moderat, italiensk design og praktiske, nordiske løsninger. At de familievennlige tankene vinner frem er det merkbart store volumet i båten er et godt eksempel på: Absolute 40 Fly har to store lugarer, eierlugaren med dobbeltkøye og en romslig gjestelugar med tverrstilte køyer. Begge lugarene har eget baderom, der badet i front også har utgang mot en romslig bysse. Salongen er fint utformet med sofaløsning mot babord og en oversiktelig førerplass mot styrbord. Interiøret kommer både i lys og mørk utgave.
 
Mest originalt med denne båten er likevel de innfelte ”flydørene” på begge sider av styrehuset, noe som gir enkel tilgang til sidedekkene, samt muligheten man har for å få en kombinert akterbenk og solsengløsningen på akterdekk. 
 
– Italienerne lytter
Bjørn Vidar Lund i Italmarin AS, den norske importøren av Absolute, ser en klar utvikling hos italieneren.
– Absolute er et premiummerke, men er ikke ute etter å ”flashe” så mye lenger. At produsenten lytter til nordiske ønsker er helt åpenbart. 40 Fly har blitt en positiv overraskelse i form av stort volum og smarte løsninger – en solid familiecruiser for dem som ikke lenger vil være avhengig av godt vær, sier Bjørn Vidar Lund i Italmarin AS.
 
Den nye Absolute 40 Fly leveres med to motorløsninger på 600 hk: Enten drev og 2 x Volvo Penta D4-300, eller Volvo’s IPS 400. Cruisingfarten vil ligge mellom 27-30 knop, med toppfart rundt 35 knop. Båten vil koste fra kr. 3 500 000 her i landet. For mer info, se www.italmarin.no 
 
 
Tekniske data Absolute 40 Fly
LOA: 12,1 m
Bredde: 4,0 m
Køyer: 4 + 2
Antall pers: 10
CE: B
Tankvolum: 2 x 400 l
Motor: 2 x VP D4-300 (600 hk)
IPS 400 (600 hk)