Grand Banks felleskap!

Ombord i Grand Banks 47 Heritage EU, møter vi far Sven og sønn Henrik Petersen, fra Danmark. Som eiere av DBC MARINE og importør av GB for Skandinavia, har de tatt turen til Norge for å vise frem dette flotte skipet.

For dette er i ordets rette forstand et skip, her er en fantastisk finish og flotte detaljer som man hele tiden oppdager flere av. Treverket er av den flotteste teak og her er det ”fin” snekkere som har arbeidet.

GB har i dag hele sin produksjon i Malaysia og de har tre modellserier.  Aleutian, Eastbay og Heritage som jeg er ombord i. Sven forteller om et ok år, han har vært i båtbransjen i mange mange år og vet om oppturer og nedturer i bransjen. Jeg spør om han har båt selv, nei, da skulle jeg vel bare ville selge den, ler han. Henrik er like entusiastisk som faren og trives på messer. Etter denne messen skal vi gå med en GB til Ålesund, vi blir flere ombord, så det blir en trivelig ”guttetur”.  Deretter går reisen videre til Ft. Lauderdale International Boatshow og forhandlermøte.

I denne GB står det 2x550 Cummins og da har den en fin marsj fart på 17 knop. Motorrommet skjuler seg bak trappen til flybridgen og er en drøm for ”maskinisten”, med god plass til å arbeide, om nødvendig.

Akterdekket er stort med dør til både babord og til styrbord side ut til sidedekkene. Langs dekk går man trygt frem til baugen. Inne er salonger, stor pantry og to lugarer. En dobbel i front og en ”sofa” som kan omgjøres til dobbelseng. Eget toalett og dusjrom. Her har man det meste en trenger for en hyggelig båttur.

DBC Marine er stor i Danmark og de har bygget opp et imponerende anlegg like utenfor København og det er ikke bare motorbåter som fenger de danske herrer, også seilbåt er en viktig del av deres sortiment.

Grand Banks felleskap!
Det er mye etusiasme og engasjement blant eiere av GB og Henrik tipser oss om å lese om et Dansk ektepar, Bitten og Heine Askaer-Jensen, som har kjøpt en GB hos dem. De har sin egen blogg som forteller historien deres helt fra handel, gjennom byggeprosess og selve livet videre med deres Alma.  Alma, som er en GB 47 Heritage EU, har gode dager i det Asiatiske hav. Bloggen kan absolutt anbefales enten du er GB entusiast eller ikke. 
 

Norsk importør av Grand Banks er den velkjente Thor R. Nilsen som også er importør for Targa