Azimut 64!

Båten er over 20 meter lang og den naturlige arvingen til Azimut 62, en modell belønnet med enestående salgssuksess: 200 solgte enheter på verdensbasis.

Azimut 64 ble vist på båtmessen i Fort Lauderdale. Med blått i skroget, targabøyle over flybridge og vinduer som er gjort mer aggressive. Det tydelig ved første blikk, at designet har fått en ny originalitet og sportslighet.

Sikkerhet er sertifisert av NMMA (CE klasse A) som betyr havgående. Skroget og strukturer har blitt utformet for den beste balansen mellom tradisjonelle og innovative komposittmaterialer (som karbon fiber), man har også sikret større stabilitet i de punktene som har størst stress. Samtidig som de reduserer skrogets vekt, slik at de to 1150 hk Caterpillar motorer oppnår bedre ytelse og besparelser på forbruk.

Båtens sjøegenskaper har blitt forbedret, Azimut 64 kan utstyres med en Easy Docking system og Seakeeper gyrostabilisators som reduserer rulle med opptil 80%, både med båten på anker og under fart.

Styreposisjon har utmerket ergonomi, med et dobbelt sete og power-assistert tilbake, høydejusterbart ratt, som er plassert i midten av instrumentpanelet å gi full kontroll over instrumenter, en romslig frontrute og elektrisk opererbare sidevinduer for maksimal sikt.

Cockpiten viser seg å være svært romslige og funksjonell. Byssa, rikt utstyrt med marmor benkeplate, elektriske apparater, platetopp og vask. Trappen som går ned til innkvartering område, plassert rett under frontruten, tilbyr sjenerøse dimensjoner.

Eier lugaren har store vinduer lyser opp et rom som også finner plass til en dinette og to komfortable sofaer. Egen dusjnisje som er atskilt fra resten. VIP-lugaren, som ligger i baugen, har blitt studert i minste detalj for å oppnå maksimal lagringsplass. Tredje lugar kan brukes som to enkle køyer eller omgjøres til dobbellugar. I tillegg finnes mannskapslugar helt akter.

Dør til mannskapet hytta er vanntett, med sidelengs åpning og elektrisk kontrollert opplåsing. Møblene er designet ergonomisk og gir maksimal komfort.  Det er laget støttehåndtak i alle rom, langs gangveier og trapper.

Under båtmessen i Fort Lauderdale,  i oktober, lansert også Azimut sin nye 40 fots flybridgemodell.

Klikk her for å lese mer om Azimut.