Høstens design trender innen klær og båter!

I dag åpner "Scandinavian Boat Show" i Stockholm. Her presenteres verdensnyheter, som Delta 26 Open, J Craft Torpedo R, Ari Shuttle 30 cabin og seilbåten Malmø 37.

Et annet tema som tas opp på messen er felles design og trender som gjenspeiles både i møbler, klær og båter. Hva er den røde tråden i klær og båt design, farger, former og tenkemåter? Hvordan ser de nye båtklærne ut?

- Retro, holdbarhet og nye materialer er de klareste trendene i motebransjen akkurat nå. Retro tendensen gjenspeiles også i andre produkter, og det henger godt sammen med de naturlige materialene i klærne omdagen. Nye materialer er også veldig spennende og jeg ser at det er en trend som ikke bare er for klesmoten. Dette sier Lotta Ahlvar, president i det svenske Fashion Council og kjente trend orakel.

Ted Mannerfeldt, er en ung svensk designer, som gjør sin entré på det internasjonale båt markedet, er enig med Lotta. Han mener at holdbarhets trender og nye materialer er også svært viktig i båt design akkurat nå.
-Men jeg vil også legge til den sosiale trenden som båtdesignere tar høyde for. De nye båtene til unge mennesker, viser ønske om å være mer sosial, mer en ”lounge-båt” som du kan "henge" på. Den bør også være problemfri, det vil si at det ikke må være for mye vedlikehold av båten. Samtidig bør man også dra nytte av gammel båtklokskap, sier Ted Mannerfeldt.

Et annet eksempel er at båtene stadig får et mer stilfullt design. Vi ser også en trend med rett-cut baug samt at aluminiumsbåter øker i antall, i hvert fall blant de mindre og mer sporty båtene.

Båten er en livsstil, og selvfølgelig vil design-bevisste folk kjøpe båter som har både god funksjonalitet og er attraktivt for øyet. Jeg tror vi vil se flere og flere eksempler på kryss design i fremtiden, sier Thomas Sandberg, prosjektleder for båtmessen.

Fire utstillinger på samme helg
En nyhet på årets ”Scandinavian Boat Show” er årets Winter Show 2011, en utstilling i utstillingen som viser vintersport produkter og ulike reisemål for vintersport. Parallelt med Boat Show, og Winter Show vil også ”Mitt kök” være en del av messen.

- Det blir en flott helg med mat, helse, båter og ski, sier Thomas Sandberg.