2011-11-10-2cdaf272e0129fb3e3b41d7fc51b0dcfd80be42d Fra Sandane gjestehavn, lite bilde av Bodil Fjellstad hentet fra Det Norske Måltid

Det beste fra region Vestpå!

For dem som er glad i kyst, kultur og mat har en ny programserie startet, ”Det Norske Måltid” og først ut var regionen Vestpå.

Region Vestpå, som består av fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, er nå ferdig med å nominere de beste råvarene og produktene fra sin region. Flere av stedene som skal representere fylkene har også utmerkete gjestehavner for båtturisme, så her kan vi glede oss til å følge med på hvor båtturen kanskje kan gå neste sommer? Båtsans kan på det varmeste anbefale å ta de ”lange” båtturene inn fjordene Vestpå. Ikke bare får man storslått natur, men også helt spesielle mat og drikke opplevelsene.
Bodil Fjellstad (Bildet) er en av kokkene som skal tilberede maten, hun kommer fra vakre Sandane i Sogn & Fjordane og representerer Gloppen Fjordhotell. Resten av matlaget består av Morten Sjøvik og Simon Nesse Økland.

Produktene fra region Vestpå, klikk på linkene og finn en gjestehavn i området:

Kategori kjøtt:
Carré kotelett fra Prima Jæren, Rogaland
Kalkunfilet, økologisk fra Homlagarden, Hardanger

Kategori fisk og skalldyr:
Salma laks fra Salma, Bømlo
Sterling kveite fra Marine Harvest, Hjelmeland i Ryfylket

Kategori frukt og grønt:
Flavance tomater fra Orre gartneri, Rogaland
Tomatsaus fra Ryfylkesmak, Ryfylket

Kategori ost:
Jærosten fra Voll Ysteri, Jæren
Kvit Undredal fra Undredal ysteri, Undredal

Kategori frukt--‐ og bærdrikk:
Eplejuice fra Spildegarden, Hardanger
Fruktjuice bringebær og eple fra Balholm, Balestrand

Disse ti produktene går nå videre til en nasjonal jury, på lik linje med ti produkter fra hver og en av de andre regionene; Sørpå, Østpå, Nordpå og Midti. Den nasjonale juryen sender så kun tre finalister i hver kategori videre til finalen i Stavanger. Klarer noen av disse produktene å komme gjennom nåløyet hos den nasjonale 2 juryen og ta seg helt til finalen? Og ikke minst: Vil noen av produktene fra denne regionen gå helt til topps og til slutt vinne sin kategori?
Hvem som til slutt vinner sin kategori får vi vite når finalen og siste episode av Det Norske Måltid går på luften, søndag 11. desember på TV2.

Les mer om ”Det norske måltid