2011-11-14-ee5655f4e9c7cdbc2d30ddd86ef8cd6cd6e1077d Bilde fra produsent

Honda lanserer ny flaggskipssmodell – utenbordsmotoren BF250!

Honda lanserer sin nye BF250, en 4-takts motor med 250 hestekrefter og som sørger for overlegen ytelse, pålitelighet og holdbarhet. Motoren ble presentert på Stockholmsmessen i helgen og forventer salgsstart i januar 2012.

BF250 kombinerer en ny 3,6-liters V6-motor, den største i Hondas produktportefølje, verdens første system for direkte luftinntak for utenbordsmotor. Det nye systemet gir båteiere tilgang til en motor med kraftig ytelse og lavt drivstofforbruk. Utforming av BF250 er forskjellig fra resten av Hondas utenbordsmotorer ved å være er slankere og motordekselet viser en skarpere, mer kantete profil enn på andre modeller med krom detaljer som formidler kraft og fart.I tillegg til det nye utseende, har den nye BF250 en spennende ny farge – “Aqua Marine Silver”.

Påhengsmotor BF250 bruker Hondas unike BLAST-teknologi, et unikt tennings styringssystem som gir kraftig forbedret akselerasjons ytelse under rask akselerasjon fra lave til middels hastigheter. BF250 er utstyrt med ECOmo, et avansert kontrollsystem, for lavt drivstoff-forbruk som bidrar til å gjøre motoren blandt klasseledende innen drivstofføkonomi. Systemets avanserte og sofistikert teknologi sikrer at BF250 leverer fremragende drivstofføkonomi ved "cruising" hastigheter.

Girhuset har blitt fullstendig redesignet og har avansert design som reduserer luftmotstanden i vannet. I kombinasjon med den nye girutveksling (2.0:1) og et utvalg av propeller (diameter på opp til 16 tommer), har resultert i høy ytelse.

Noen viktige trekk ved den splitter nye påhengsmotorer BF250

NMEA 2000
Den nye BF250 er kompatibel med internasjonal kommunikasjons standarder over NMEA 2000 (National Marine Electronics Association). Mulighet til å koble NMEA 2000-kompatibel elektronisk display utstyr, kartplottere, GPS-enheter, fisklokaliserings utstyr, etc. slik at informasjon om motorisk kontroll kan vises og etterfølges av båtfolk, som har den ekstra fordelen at den forenkler rigging.

Ny girkasse gir bedre drivstofføkonomi
Det nye, svært effektive girhuset er preget av gode hydrodynamiske egenskaper som gir en lavere motstand under vann og forbedret drivstofføkonomi. Transmisjonen har en girutveksling på 2.0:1, som tillater bruk av propeller med en større diameter, opptil 16 tommer.

Les mer hos Kellox