2011-11-21-b0d932a3e27f5394d87c83a7e6bc1804eb6f34ff M/S Rygervakt LCWO, Sertifikat for 12 passasjerer - Toppfart 35 knop. Bilde fra Rødne

Innovativ ambulansebåt fra Rødne!

Dette er den første ambulansebåten som bygges som katamaran. Det gir mye plass både ut og inne, noe som er positivt med tanke på alt utstyret som skal ombord.

Rødne vant i 2010 kontrakten på drift av ambulansebåt i Austevoll, og en del av avtalen var en nybygd båt. MS Rygervakt ble overtatt fra verftet 15.11.2011. Rødne driver ambulansebåter i Helse Vest og båtene er stasjonert i Finnøy Kommune, Kvinnherad Kommune og Austevoll Kommune. Båten blir også en del av brannvernet i Austevoll, og er derfor utstyrt med brannpumpe, vannkanon og annet tilhørende utstyr. Innvendig er det er stort pasient rom med plass til 12. Båten har blitt bygget hos Brødrene Aa i Hyen. Utviklingen er et samarbeid mellom Helse Bergen, Austevoll Kommune, Rødne og Brødrene Aa. Melder Rødne i en pressemelding.

Båten har fått navnet Rygervakt. Navnet var det vinnende bidraget i en navnekonkurranse i lokalavisen i Austevoll.

”Rødne har lang tradisjon for å være innovativ og har deltatt i flere utviklingsprosjekter. Bl.a. første sivilt bygget ambulansebåt (Rygerdoktoren) i karbonfiber. Første passasjerkatamaran i karbonfiber.

Utvikling av bauglandgang i rutedrift styrt av kaptein på bro for å nevne noe. Og nå verdens første ambulansebåt bygget som katamaran." sier Lars A. Rødne, daglig leder i Rødne.

Rygervakt hadde avgang fra Hyen 15.11.2011 via Austevolll - Sunde - Sjernarøy - Finnøy før den var å se ved kai i Stavanger på Skagenkaien torsdag 17.11.2011. Båten er godt synlig med sin lysende gule farge.

Lørdag formiddag var den nye ambulansebåten innom hurtigbåtkaien for at brannvesenet i Os skulle få en omvisning ombord.
- Dette blir en viktig båt for hele Bjørnefjordsbassenget hvis det skjer ulykker og branner som er vanskelig tilgjengelig, derfor er det viktig at vi nå får en innføring i mulighetene båten har, sier brannsjef Stein Gjøsund i Os til
NyttiOs.com

Rødne er et rederi som driver med passasjertrafikk, turistruter, charterturer og ambulansebåter på Vestlandet. Selskapet er et av Norges største hurtigbåtrederi med mindre hurtiggående båter, og har hovedkontor på Sjernarøy i Ryfylke og salgskontor i Stavanger. Rødne har i dag 15 båter hvorav 14 er hurtiggående.