”Hummer & hav” for en smak!

Nå er den norske hummeren på sitt beste, med mye smakfullt kjøtt. Kjøkkensjef Vitali, på Knutholmen, gleder oss med en herlig hummeroppskrift.

Innkjøpsliste for 2 personer

1 stk.lokal/selv fisket hummer (kokt)
0,23 ml oliven olje til steking
2 stk hvitløk
1 pk sukkererter
4-5 skiver loff (kan bruke grovt om ønskelig)
Majones
Grønt og urter etter eget val (gressløk, kjørvel, korrinander, dill, fennikel etc.)

Til Kraft
:
3 dl hvitvin
120 g sellerirot
150 g Sharlotteløk
120 g gulerøtter
100 g fenikkel
2 stk sitron (saften)
1 bunt persille
Litt timian
2-3 laurbærblad
1 dusin sort hel pepper
100 g tomatpuré
2 l vann
Du får da 1 l klar buljong

Tilbereding:
Hummer halen skjæres av på en ”biff måte”, ta vare på de store klørne, resten av hodet og klørne legges i en stor gryte med stekefettet. Start surring, legg i hvitløk, hell på hvitvin, deretter tomatpuré. Fyll med vann og legg i resten av grønnsakene samt urtene. Kokes i 1 time på svak varme, tilsett sitronskall og sitronsaften. Begynn å lage klart til servering.

Ta ut kjøttet av klørne, hakk det og bland saman med majones, hakket hvitløk og friske urter (f.eks. dill, kjørvel, koriander)

Forvarm stekepannen, tilsett litt olje, noen hvitløksfedd og litt timian. Stek ”hummerbiffene” fra halen (kan varmes i ovn 1-2 min) til de får en fin farge. Brødet kuttes i ønskede serveringsskiver og stekes sammen med hvitløksfedd og olje til ønsket sprøhet/farge.

Legg skivene på et serveringsfat og legg på majones/hummerblandingen. Stek sukkerertene i litt smør til dekorasjon, sil kraften i en panne og smakstillsett med salt og pepper etter ønske. 
 
Det er bare fantasien som setter grensene for servering av denne nydelige retten..

God appetitt!