2011-12-12-91b83cf872c172a73eb2eddeb2d65157c2f8575a Starten av etappe 2 fra Cape Town, Sør Africa til Abu Dhabi, UAE. Photo: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race

Etappe 2 av Volvo Ocean Race er igang!

Søndag 11.12 gikk startskuddet for etappe 2 i et av verdens tøffeste race. Når vi andre tenker jul og kos, kjemper de om beste plassering til Abu Dhabi.

Andre trusler deltakerne i Volvo Ocean Race seiler under er den direkte trusselen fra internasjonale pirater.

8 desember avslørte ledelsen i  et pressemøte at rutene for etappe 2 og 3 ble tegnet på nytt på grunn av den økte trusselen fra pirater.

De seks båtene vil forlate Cape Town som planlagt søndag 11 desember og fortsetter å bli sporet som normalt helt til de når et punkt i det Indiske hav. Derfra vil detaljer om båtenes plassering slås av for publikum til de seiler inn til en trygg havn. I den havnen, vil båtene bli lastet på et skip beskyttet av væpnede vakter og andre sikkerhetstiltak, for og transporteres til de nordlige emirater.

For å få maksimal sikkerhet for deltakerne har race ledelsen, inkludert administrerende direktør Knut Frostad, jobbet tett med DRYAD Maritime Intelligence, European Union Naval Force Somalia (EUNAVFOR), United Kingdom Maritime Trade operasjoner (UKMTO) og Maritime Security Centre, Horn of Africa (MSCHOA) samt den internasjonale seiling organisasjonen, International Sailing Federation (ISAF), for sikkeheten.

- Pirater er en trussel mot hele konkurransen og de forhåndsregler vi har tatt er av hensyn for seilerne, båtene og at lagene er så trygg som mulig under løpet, sa Knut Frostad.

Ifølge statistikk fra DRYAD Maritime Intelligence ble 1181 seilere kidnappet av pirater i 2010.

Siste informasjon fra racet er at de hadde lite vind i starten og den ble rolig, men det er ventet mer vær etterhvert. Vi følger racet i spenning mot etappe 2 og håper flere enn 3 båter klarer å komme vel i mål denne gangen.

Les mer påVolvo Ocean Race 2011-2012 her