Carolas Buaspa - første i Norge i sitt slag!

For sol ”sultne” vestlendinger behøver vi ikke dra til Syden for å finne sandstrand, sol og varme. En liten tur til Kalvåg i Bremanger, hos Carolas Buaspa, får du nettopp dette.

Båtsans har hatt gleden av å teste ut nyheten, Carolas Buaspa, som er unik og første i sitt slag i Norge.

I en flott nybygd Sjøbu finner vi ekte sandstrand, sydlandske vegger som gir direkte følelsen av å være en helt annen plass. Bølgeskvulp, fuglekvitter, en strandbar, solstoler til mer enn 10 personer og tilslutt den fantastiske solen. Med litt champagne eller annen forfrisking i glasset, er det bare og sette seg ned å drømme seg vekk, samt kjenne varmen fra solen mens regnet og vinden uler utenfor.

Båtsans ønsket å få vite litt mer om historien bak dette unike prosjektet og hvordan en Svensk ”flicka”, som Carola, kunne finne på å starte dette prosjektet på en liten plass som Kalvåg.

Jeg var arbeidsledig i Sverige og reiste till Kalvåg i 1995, 20 år gammel, da jeg startet min karriere i fiskeindustrien på Kalvåg. Etter vært kom kjærleken og 3 prinsesser. Min mann Tom Vestby og hans bror Stig Vestby hadde en gammel sjøbod, som egentlig trengte et ”face-lift”. Den hadde stått i mange år og hadde sikkert kunne stå i mange år ennå, men i og med at jeg alltid har hatt en drøm om å starte noe eget, så fortalte jeg om min ide om å starte SPA på "bua".

Jeg antar at de likte ideen min og prosessen var igang, men jeg er glad at jeg da ikke visste hvor tidskrevende alt ville bli, smiler Carola.

Litt av bakgrunnen for ideen, er at jeg er oppvokst i Sverige (på Dalboslätta, kornåkrer og torp) og er vant til et annet klima, så tankene kom for flere år siden. Som kjent blåser og regner det ofte her på Vestlandet og folk lengter til sol og varme. Dette er noe som folk liker og ikke minst trenger, understreker Carola.

Vi forstår at det har vært en krevende prosess og spaen skulle etter planen ha åpnet i sommer, men ble litt forsinket. Dette gjorde at Carola’s gikk glipp av de viktige sommermånedene (som kjent en dårlig "vær" sommer).
Men høst og vintermånedene så langt har vært overveldende, nesten så jeg må ”klype” meg i armen, forteller Carola.

Kan du fortelle litt mer om solkonseptet?
Solen er ikke et solarium, det er en solsimulator der de farlige strålene et tatt bort for å tilpasse dem til mennesker. En time solopplevelse tilsvarer 20 min ute i sollys, så alle kan trygt nyte solen og varmen, uten å smøre seg med solfaktor. Man kan si at den bl.a. fungerer som lysterapi, lindrer stivhet og muskelverk, samt setter igang blodsirkulasjonen. Solen er nøye utprøvd og godkjent av statens strålevern.

Vi kan bekrefte at varmen fra solen var deilig for huden og humøret, samt å sitte med tærne i ekte sand gjorde godt. Etter 2 deilige sosiale timer er man klar for et av de 4 massasjeboblebadene. Carola har boblebad for 6-8 pers, hvor et står innendørs med havutsikt, og 3 stk utendørs med en fantastisk utsikt over vågen i Kalvåg. 3 timer Spa, hvor 2 timer i solen og 1 i boblebadet kostet ikke mer enn rundt kr. 300,- (skulle ønske vi hadde flere slike langs kysten)

Du tilbyr mange andre behandlinger også?
Ja, jeg tilbyr SPA-behandlinger som SPA-massasje, hot-stone massage, algeinnpakninger, leirinnpakninger, aromainnpakninger, kroppsskrubb, ansiktskurer, duo behandlinger med flere. Jeg tilbyr også infrarød badstue, oksygenbar - hvor du puster in ren oksygen tilsatt en aroma.

Fortell litt om tilknytningen din til Knutholmen, hvor viktig har den vært i prosessen?
Jeg hadde aldri våget å satse om ikke Knutholmen eksisterte!
Med tett samarbeid med Knutholmen, så ser vi veldig positivt på prosjektet som vi har planlagt i nærmere 6 år. Samarbeidet med Knutholmen gjør at jeg har lov til å servere drikke, med og uten alkohol.

Carola utdannet seg som Spa-terapeut, i Stockholm våren 08, for å kunne tilby Spa-behandlinger. Hun startet i forkant av åpningen en liten salong på Amtskaia i Kalvåg, hvor hun fram til i høst har praktisert sine Spa-behandlinger. 
Det var viktig å starte i det små, skape seg et navn, samt å ha noe å tilby turister og forhåpningsvis skape et behov, forteller hun.

Vi synes det er tøft, som nevnt tidligere er det ikke så mange innbyggere her?
Jo, selvsagt er det litt "spennende" å starte dette på en liten plass som Kalvåg, men med en positiv innstilling og med så mange tilreisende folk her hela året, tror vi dette skal gå bra. Jeg ser for meg at Buaspa blir besøkt av både tilreisende og lokale folk, alle har godt av velvære, drømme seg bort en stund og bli oppvartet, avslutter en fornøyd Carola.

Hun har all grunn til å være fornøyd, hun gav oss en kjempeopplevelse og med havets Julebord ventende litt senere på Knutholmen, kan Syden være Syden.

Vi sier som Carola ”varmt velkommen”!