Atlantis 38 - Designsprek lillesøster!

Den nye HT-cruiseren Atlantis 38 følger tett i kjølvannet til storesøstrene 44, 48 og 58, og er en verdig oppfølger i Atlantis sin prestisjetunge sportsserie.

Å utstyre sportscruiserne med tak har blitt vanlig blant de fremste båtprodusentene i Europa. Sør-europeerne vil gjerne gjemme seg for solen på de varmeste tidene av døgnet, mens vi i nord har både regnskyll og friskere kveldstemperaturer å verne oss mot. Når forholdene tillater det har likevel alle det samme ønsket: Nemlig lettest mulig tilgang til åpen himmel.
 
Atlantis designteam har hatt dette i tankene når de tegnet det siste skuddet på Atlantis-stammen. Med en soft-topp takluke på hele 130 x 180 meter, samt åpne partier mellom vindskjerm og tak på sidene, er målet å gi den helt takløse følelsen når forholdene tillater det. 
 
Design viktig
I likhet med Atlantis 44, 48 og 58 er Atlantis 38 bygget med et fribord som utgjør hele 60 prosent av båtens totale høyde. Det gir fin ståhøyde på inntil 2 meter under dekk, skaper godt med volum i båten og bidrar til å gi Atlantis sine sportslige og muskuløse linjer. 
 
Komfortfokus
Gode sitteplasser og mye cockpitareal kommer høyt på ønskelisten til Atlantis-kundene. Derfor har den italienske produsenten strukket sittegruppen helt akter, og skapt god plass for opp til seks spisende. Med senket bord har man også en fin solseng med ryggstøtte. Cockpit er dessuten utstyrt med en tidsriktig wetbar med stor grill, vask og 45 liter kjøleskap.
 
– Det er i cockpit båtfolket oppholder seg mest, så her er det viktig med mye areal. Atlantis har dessuten skapt en designløsning som gir god komfort samtidig som de tar hensyn til volumet under dekk, sier daglig leder i Italmarin AS, Bjørn Vidar Lund, i en pressemelding. 
 
Volum
Under dekk finner vi et tradisjonell og smart planløsning. Gjestelugaren akter har tverrstilt dobbeltkøye og sofa, og salongen har bysse med alt av utstyr. Sofa og bord i salongen kan dessuten forenes til en femte køye. Foran denne er den elegante, luftige og godt belyste eierlugaren. Atlantis 38 har også et smart baderom med separat dusj i tilknytning til eierlugar og salong. 
 
Sportslige egenskaper
Med en sportslig image følger et sportslig skrog. Med 2 x 300 hk på drev er dette en av klassens friskeste og mest letthåndterlige båter.  Atlantis 38 har toppfart på 35 knop, og cruiser lett på 29 knop. Det gjør 38 til en morsom familiebåt i cruiserklassen rundt 40 fot. Båten kan også utstyres med Volvos joystick for enklere manøvrering i havna. 
 
Tekniske spesifikasjoner:
Lengde (LOA): 11,27 m
Bredde:   3,55 m 
Kabiner:  2
Køyeplasser:  2 + 2 + 1
CE-klasse:  B
Driv. tank:  750 l
Vanntank:  180  l
Motor:  2 x VP-D4 260 hk ,  2 x VP-D4 300 hk
Toppfart: 35 knop
Pris:  fra kr. 2 490 000
Mer info:  www.italmarin.no