2012 blir et spennende år for Viksund!

Et privilegium på vestlandet er nærhet til flere tradisjonsrike verft og man er alltid velkommen på bedriftsbesøk for å følge de spennende prosesser ved båtbygging.

Vi har igjen tatt turen til Viksund, som i 2012 skal lansere deres flaggskip, nye 390 St Cruz. Martin Viksund tar imot oss og er selvsagt fornøyd med året som har gått. De har hatt en fantastisk suksess med nyheten 335 St Cruz, som er nominert til "European powerboat of the year". Avgjørelsen vil annonseres på Europas største innendørs båtmesse "Boot 2012" i Düsseldorf.  Båten er allerede en av bestselgerne deres for året 2011. Båtjournalister i hele Norge har gitt båten ”toms up”.

Sist vi var på veftet fulgte vi med på 335, nå er det 390’en som får vår oppmerksomhet. Vi får et tydelig inntrykk av båten innvendig. Alt malverket er det deres egen snekker Even Knudsen som har utarbeidet. Han viser ivrig flere smarte løsninger i pantry og ikke minst er vinhyllen allerede på plass. Neste steg er å demontere innredningen for deretter å sende det til en av underleverandørene.  I all hovedsak blir alt malverket bygget i målestokk 1/1, dette malverket skal så digitaliseres i 3d og klargjøres for fres og serieproduksjon.

Båten blir en av Norges største flybridgebåter i serieproduksjon. Båten får to dinetter og fem plasser i kjøreretning. Tre store kabiner med to toalett og bad til. Båten er bred for sin størrelse noe som igjen gir rom for unike løsninger. Akterdekk med integrert sittegruppe og flybridge gir gjestene ombord nok av uteplass til å boltre seg på.

Man kan lese mer om båten og følge byggeprosessen på deres nylanserte nettsider. www.viksund.no
Martin Viksund ser lyst mot våren 2012, med 1 nominasjon av 335, 1 lansering av 390 og 16 båter i ordre frem til sommerferien.

Har man romjulsfri, anbefaler vi turen utom verftet for å kikke i produksjonen, det er lærerikt og interessant for en båtentusiast, uansett om man skal ha båt eller ikke.

Båtsans ønsker godt Nyttår for verftet!