2011-12-28-ec00fa9dd3f261596e13dec38a39da6a0670666c Foto:PAUL TODD/Volvo Ocean Race, Team Telefonica, ledet av kaptein Iker Martinez fra Spania er klar til å bli løftet ombord for å bli fraktet til del to av etappen i Volvo Ocean Race 2011-12 fra Cape Town, South Africa, til Abu Dhabi, UAE

Delikat operasjon for sikring mot pirater!

Oppmerksomhet ble byttet til den delikate operasjonen for å laste Volvo Ocean Race båtene ombord på et skip som skal transportere dem til De forente arabiske emirater. Båtene hadde ankomst på en hemmelig "trygg havn" i Indiahavet tirsdag.

Abu Dhabi kom på femteplass, og ble den siste båten som blir lastet, etter anløp av etappen. Vinner teamet Telefónica etterfulgt av Emirates Team New Zealand, PUMA Ocean Racing og Groupama seiling team.

"Jeg er opprørt over ikke å ha avsluttet med et bedre resultat. På en annen side, etter katastrofen med å bryte i førsteetappe på grunn av at masten som røk, har jeg en merkelig følelse av lettelse over å få fullført den første delen av returkampen," sa Abu Dhabi skipper Ian Walker.

Som endel av sikkerhetstiltakene innførte arrangørene å dele etappen i to for å unngå pirater i Det indiske hav. Plasseringen av den trygge havnen ble holdt hemmelig. Så snart Telefónica ankom på mandag, begynte arbeidet med å forberede henne på den risikable lasteoperasjonen, en hittil ukjent operasjon i den 38-årige lange historie til Volvo Ocean Race.

De fem 15-tonns seilbåtene blir løftet 40ft opp i luften på et skip, med 100ft mastene fortsatt på plass, før de ble transportert til den nordlige delen av de forente arabiske emirater.

Verken sjømenn eller bakkemannskap skal være ombord på skipet under transporten.

Telefónica og Camper ble først lastet opp i rolig sjø, etterfulgt av PUMA’s Mar Mostro.
I de neste timene ble Groupama 4 og Abu Dhabis Azzam lastet ombord.

Skipets ”loadmaster” sa: "Det går akkurat om planlagt så langt. Og jeg håper at alle båtene vil bli løftet på en sikker måte denne kvelden. "

Det er antatt at skipet vil forlate De forente arabiske emirater onsdag, med ankomst tidlig i januar. Båtene vil da bli losset og etappen skal restartes og gjennomføres til mål i etappe 2. Abu Dhabi, er for første gang stoppested i Midtøsten, i et Volvo Ocean Race.

Teamet Telefónica leder inn i 2012 og vil være på toppen av den samlede Leaderboard etter at de plukket opp 24 poeng med å vinne den dramatiske første fasen av etappe 2. Det var en utrolig tight margin.

Les mer om plasseringer og uttalelser fra båtene på Volvo Ocean Race.