2011-12-30-86e2c82ec831a5bb3c4c45b95be2196667c38763 En rolig og idyllisk båthavn

Strusshamn søker spisested!

Den populære og rolige havnen like utenfor Bergen på Askøy, søker spisested. Et kjøkken med røtter i norske mattradisjoner og fokus på lokale råvarer.

Det er blant ønskene for en mataktør i Strusshamn.

– Det er viktig for oss å finne en stabil aktør som er villig til å satse her i Strusshamn i mange år fremover, sier Trond Berntsen, daglig leder ved Strusshamn kultursenter, til Askøyværingen.

De forteller videre til avisen;
– «Mat av høy kvalitet», «røtter i norske mattradisjoner» og «fokus på lokale råvarer», er noen av ordene som brukes i etterlysningen av aktører.
Dere stiller høye krav?
– Det sammenfaller med profilen vi ønsker for kultursenteret i tiden som kommer, sier Berntsen, og legger til: – Vi har fått flere henvendelser fra aktører i matbransjen som har vært interessert i Strusshamn i løpet av året.
– Er det dere eller aktørene som har tatt kontakt?
– De har tatt kontakt på eget initiativ.

Det aktuelle lokalet det er snakk om gjelder nabobygningen til Granen, «Kystkafeen», lokalet med fasade ut mot havnen. Det har vært stengt i lengre tid på grunn av mangelfull brann- og rømningssikkerhet.
Men allerede over nyttår kan lokalene tas i bruk.

Båtsans har ved flere anledninger besøkt havnen, sist under arrangementet ”Ta sjansen”. Havnen blir mye benyttet av båtfolket som ikke ønsker å ligge i Bergen sentrum, men med nærhet til Bergen. På Strusshamn er det mye roligere og mer ”idyll”. Med et spisested vil helt klart status på havnen bli enda mer aktuell som gjestehavn.

Les mer på Askøyværingen