2012-01-06-c970788149e05316346d5b482c1d26dcdd2595de Fartøyet blir levert våren 2012, og blir satt inn i redningstjenesten ved sesongstart i år.

Flott støtte til Redningsskøyte!

Gjensidigestiftelsen gir til ny redningsskøyte på Mjøsa. Til våren setter Redningsselskapet en ny skøyte inn i redningstjenesten på Norges største innsjø.

Støtten som Gjensidigestiftelsen nå har gitt til Redningsselskapet er blant de største i denne gavetildelingen, melder Redningsselskapet i en pressemelding 5.1.12.

Gjensidigestiftelsen bidrar med vesentlige midler til fartøyet, og blir dermed hoveddonator til den nye skøyta. Redningsskøyta erstatter den gamle RS ”Rauna” som nå utrangeres. Det nye fartøyet vil være raskere på plass når noe skjer, slik at alle som ferdes på Mjøsa vil kunne føle seg enda tryggere. 
Skøyta på Mjøsa bemannes av Redningsselskapets Sjøredningskorps som er basert på frivillige mannskaper. Deres viktigste oppgave er å redde liv og berge verdier, samt drive forebyggende virksomhet. Sjøredningskorpset på Gjøvik har vært operative i en årrekke, og består av vel 20 godt kvalifiserte frivillige som går i en vaktordning.  De samarbeider blant annet med politi, ambulanse, brannvesen og Røde Kors og deltar i store øvelser med Sivilforsvaret. I tillegg er Sjøredningskorpset med på en rekke aktiviteter der de formidler sjøvett til barn og unge i Mjøs-regionen.

- Vi hadde en grundig vurdering blant våre tillitsvalgte og i vårt styre før endelig beslutning ble tatt. Vi kom frem til at vi gjennom vår gave ønsker å vise at Redningsselskapets arbeid utført av de frivillige er viktig og nødvendig for å fremme helse og trygghet for alle som ferdes på Mjøsa, sier administrerende direktør Unn Dehlen i Gjensidigestiftelsen.

I Redningsselskapet er gleden stor over at Gjensidigestiftelsen støtter prosjektet med hele 2,7 millioner kroner.  Generalsekretær Øyvind Stene er svært takknemlig for at stiftelsen bidrar til fornying av flåten slik at enda flere liv kan reddes. Samtidig legger han til at det også er mulighet for andre å bidra til Mjøsa-skøyta, fremdeles mangler en drøy million for fullfinansiering.